X

Θαύμα στο Νεπάλ: Ανασύρθηκαν ζωντανοί δύο εργαζόμενοι από σήραγγα - Αγωνία για τους 900 αγνοούμενους [βίντεο]

Οι διασώστες στο Νεπάλ συνεχίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων εργαζομένων που παραμένουν παγιδευμένοι

Γράφει: TheToc team

Δύο εργαζόμενοι που είχαν εγκλωβιστεί σε σήραγγα υδροηλεκτρικού έργου στο Νεπάλ εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από τα σωστικά συνεργεία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας.

Η επιχείρηση, ωστόσο, παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι διασώστες στο Νεπάλ συνεχίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων εργαζομένων που παραμένουν παγιδευμένοι.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς περίπου 900 εργαζόμενοι αγνοούνται από 12 διαφορετικά υδροηλεκτρικά έργα σε ολόκληρο το Νεπάλ.

Διαβάστε Επίσης

Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους στο Νεπάλ

Από αυτούς, εκτιμάται ότι περίπου 500 βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε σήραγγες, με τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να τους εντοπίσουν.

Την ίδια ώρα, το μέγεθος των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα είναι τεράστιο.

Οι ζημιές σε σπίτια, ακίνητα και βασικές υποδομές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις πληγείσες περιοχές.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι και το κόστος της άμεσης αποκατάστασης. Για τους πρώτους τέσσερις μήνες απαιτούνται περίπου 52,6 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βασικές υποδομές και να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν κυρίως για την επισκευή δρόμων, τη δημιουργία προσωρινών καταλυμάτων και την εξασφάλιση πόσιμου νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Διαβάστε Επίσης