Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντάλλαξαν χειραψία στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Παρίσι μετά την τριμερή συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, κάτι που επανέλαβαν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Η ιστορική αυτή χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών, τους οποίους συνόδευσε ο Γάλλος πρόεδρος, πραγματοποιήθηκε μετά την τριμερή συνάντηση που διήρκησε περίπου 35 λεπτά.
Στη συνέχεια, οι αυτοκινητοπομπές του Τραμπ και του Ζελένσκι κατευθύνθηκαν η μία μετά την άλλη προς την Παναγία των Παρισίων, για να παραστούν οι δύο ηγέτες στην τελετή επαναλειτουργίας του καθεδρικού ναού.

Ο Ζελένσκι είχε "μια καλή και παραγωγική" συνάντηση με τον Τραμπ και τον Μακρόν, γράφει στο Χ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε "μια καλή και παραγωγική" συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα στο Παρίσι, και ότι οι τρεις ηγέτες θέλουν μια "δίκαιη" ειρήνη στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία.
I had a good and productive trilateral meeting with President @realDonaldTrump and President @EmmanuelMacron at the Élysée Palace.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 7, 2024
President Trump is, as always, resolute. I thank him. I also extend my gratitude to Emmanuel for organizing this important meeting.
We all want… pic.twitter.com/eKMtuhp2ZI
"Είχα μια καλή και παραγωγική τριμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων", έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X. "Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και με δίκαιο τρόπο. Μιλήσαμε για τον λαό μας, την κατάσταση επί του εδάφους και μια δίκαιη ειρήνη", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι τρείς ηγέτες "συμφώνησαν να συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr