Σάλο έχει προκαλέσει η ηγέτιδα της ακροδεξιάς της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ηγείται της κούρσας για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας, καθώς οι αντίπαλοί της την κατηγορούν για επαίσχυντη προεκλογική εκστρατεία αφού δημοσίευσε ένα βίντεο με μια Ουκρανή να βιάζεται από έναν μετανάστη σε μια ιταλική πόλη.
Η 55χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση σε πεζοδρόμιο στην Πιατσέντζα νωρίς το πρωί της Κυριακής από έναν αιτούντα άσυλο από τη Γουινέα, δήλωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι, γράφει το Reuters.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από κάποιον που βρισκόταν σε ένα διαμέρισμα με θέα στο δρόμο και ο δράστης συνελήφθη. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη και δήλωσε ότι ο άνδρας κρατείται καθώς η έρευνα συνεχίζεται.
Ο Μελόνι, το κόμμα της οποίας "Αδέλφια της Ιταλίας" προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, ανέβασε στο Twitter το βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστότοπο εφημερίδας με την εικόνα θολή αλλά τις κραυγές της γυναίκας να ακούγονται καθαρά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Δείτε την ανάρτηση:
Non si può rimanere in silenzio davanti a questo atroce episodio di violenza sessuale ai danni di una donna ucraina compiuto di giorno a Piacenza da un richiedente asilo. Un abbraccio a questa donna. Farò tutto ciò che mi sarà possibile per ridare sicurezza alle nostre città. pic.twitter.com/9OZU6fA6vt
— Giorgia Meloni 🇮🇹 ن (@GiorgiaMeloni) August 21, 2022
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr