Οι εισαγγελικές αρχές της Λιθουανίας ξεκίνησαν σήμερα έρευνα για ενδεχόμενη διακίνηση ανθρώπων, αφού στα αρχεία που δημοσιοποίησαν οι ΗΠΑ για τον Τζέφρι Έπστιν, τον καταδικασμένο σεξουαλικό παραβάτη, υπάρχουν αναφορές και σε εξέχοντες Λιθουανούς.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έκανε λόγο για "αντικειμενική και εξονυχιστική έρευνα", χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τυχόν υπόπτους ή συγκεκριμένα αδικήματα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα είχε ζητήσει να ερευνηθεί η υπόθεση από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με λιθουανικά μέσα ενημέρωσης, στα έγγραφα περιλαμβάνονται τα ονόματα πολλών μοντέλων από τη Λιθουανία αλλά και άλλων ανθρώπων των τεχνών. Πολλοί καλλιτέχνες ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν ένα φεστιβάλ, το "Μεσοκαλόκαιρο του Βίλνιους", επειδή ο χρηματοδότης του, ο Βάλντας Πετρέικις, κατονομάζεται σε κάποια έγγραφα και φέρεται να έλαβε χρήματα από τον Έπστιν.
Ο Πετρέικις δήλωσε ότι αγνοούσε τα εγκλήματα του Αμερικανού χρηματιστή την εποχή της γνωριμίας τους, αρνείται ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προώθηση καλλιτεχνικών γεγονότων, λόγω της κατακραυγής.
Η αστυνομία και οι εισαγγελείς εξετάζουν τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναλύουν το νομικό πλαίσιο και ανταλλάζουν πληροφορίες με τους εταίρους τους, ανέφερε η γενική εισαγγελία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

