Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα, Δευτέρα (28/7) τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να σεβαστεί "την εδαφική ακεραιότητα” της Συρίας, μια εβδομάδα μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις στο νότιο τμήμα της χώρας και τους επακόλουθους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ο Πούτιν "υπογράμμισε τη σπουδαιότητα διατήρησης της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, καθώς και την ενδυνάμωση της εσωτερικής πολιτικής σταθερότητας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.
Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα πρέπει να επιτευχθεί μέσω του σεβασμού των "συμφερόντων όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων”.
Πούτιν και Νετανιάχου συζήτησαν επίσης για την πρόσφατη στρατιωτική σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να δηλώνει "έτοιμος να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναζήτηση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα”.