Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Πούτιν

Δεν θα πραγματοποιηθεί η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ουκρανική κρίση, αν δεν υπάρξει πρόοδος στο ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε προς τον επικεφαλής του Κρεμλίνου ότι η τετραμερής σύνοδος κορυφής με θέμα την κρίση στην ανατολική Ουκρανία δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να υπάρξει πραγματική πρόοδος σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ.

Η καγκελάριος είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλουν στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου. «Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών, προκειμένου να βρεθεί μια συναινετική λύση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Άνγκελα Μέρκελ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ρωσίας για την εξεύρεση λύσης στην κρίση, είπε όμως στον πρόεδρο Πούτιν ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε αυτό το στάδιο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Καγκελάριος και με τον Πέτρο Ποροσένκο στον οποίο επίσης ανέφερε ότι μια τετραμερής σύνοδος κορυφής θα είχε νόημα μόνο εάν υπάρξει σημαντική βελτίωση στην ειρηνευτική διαδικασία, με κατάπαυση του πυρός και μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ