Ιστορικό εξώφυλλο του TIME: Ο Λευκός Οίκος έγινε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού

"Στάθηκε θριαμβευτικά στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου έχοντας πείσει τους γιατρούς του να υποταχθούν στη θέλησή του", γράφει το TIME.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Με ένα ακόμη μοναδικό πρωτοσέλιδο το περιοδικό TIME παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ασθενής -τόσο πολιτικά όσο και κυριολεκτικά λόγω κορονοϊού- Ντόναλντ Τραμπ. Το εξώφυλλο εμφανίζει τον Λευκό Οίκο σαν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού, που εμφανίζεται στο περιοδικό σαν νέφος πάνω από την κατοικία του Αμερικανού Προέδρου.

Ιστορικό εξώφυλλο του TIME: Ο Λευκός Οίκος έγινε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Το άρθρο με τίτλο "Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει την προσωπική και πολιτική του ευπάθεια" αναφέρει:

"Ο Πρόεδρος στάθηκε θριαμβευτικά στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας πείσει τους γιατρούς του να υποταχθούν στη θέλησή του. Είχε περάσει τις μέρες του στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed πιέζοντάς τους να τον αφήσουν. Οι ιατρικές συμβουλές ήταν... καταδικασμένες. Ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε τη μάσκα του και φάνηκε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε από το να παραδώσει το μήνυμά του. "Μην τον αφήσεις να κυριαρχεί. μην τον αφήσεις να αναλάβει τη ζωή σου ", είπε, "δαγκώνοντας" κάθε λέξη. Κανείς δεν έπρεπε να πιστέψει ότι ο ιός τον είχε νικήσει.

Ντόναλντ Τραμπ

Ένα μέλος του Κογκρέσου κραύγαζε ότι ο Τραμπ είχε νικήσει τον ιό, ακριβώς όπως νίκησε την έρευνα για τη Ρωσία και την παραπομπή του από τους Δημοκρατικούς. Ο γραμματέας Τύπου του –που ανακοίνωσε τη δική του υπόθεση COVID-19 νωρίτερα εκείνη την ημέρα– χαιρέτισε την ικανότητά του να "στέκει δυνατός στο μπαλκόνι!"

Ένας γερουσιαστής ανέβασε ένα βίντεο το οποίο έδειχνε τον Τραμπ σε έναν αγώνα πάλης, να χτυπά έναν άνδρα με μια μπάλα κορονοϊού στο κεφάλι. Οι Ρεπουμπλικανοί κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο αρέσκεται ο Τραμπ να επαινείται. Ακόμη και αντιμετωπίζοντας μια κρίση ζωής ή θανάτου, ένιωσαν ότι αυτό που ήθελε δεν ήταν λόγια συμπάθειας ή συμπόνιας, αλλά να του πουν ότι "έσκισε". Ένα κέρμα σουβενίρ "Trump Defeats COVID" των 100$ ήταν σύντομα διαθέσιμο για προπαραγγελία από ένα μη συνδεδεμένο κατάστημα δώρων του Λευκού Οίκου.

Πάντως, όπως αναφέρει το TIME, δεν ήταν σαφές ότι ο Τραμπ έχει ξεπεράσει την ασθένεια όπως ισχυρίστηκε. Οι γιατροί του έδωσαν λίγες πληροφορίες, παρακάμπτοντας ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καιρό θα είχε τον ιό.

Ένας Πρόεδρος που είναι παθιασμένος με δύναμη και κυριαρχία δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκαλυφθεί ως άρρωστος, ευάλωτος γέρος, ένας θνητός από σάρκα όπως εμείς οι υπόλοιποι. Ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια στιγμή "Μάγου του Οζ" για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εκφοβίσει το Κογκρέσο, τον πολιτικό του αντίπαλο και τον ίδιο τον μηχανισμό της Δημοκρατίας, ενώ χλευάζει τις προφυλάξεις για την υγεία, προκαλώντας ουσιαστικά τον ιό να τον μολύνει. Θα θυσιάσει εκείνους γύρω του, τη χώρα και ενδεχομένως ακόμη και τη δική του υγεία - οτιδήποτε χρειάζεται για να μην φαίνεται αδύναμος.

Όταν ο Πρόεδρος φτερνίζεται, η Αμερική κρυώνει

Όταν ο Πρόεδρος κολλάει το COVID-19, η Αμερική πρέπει επίσης να μελετήσει την αδυναμία της. Οι παθολογίες του είναι οι παθολογίες μας. Ο Τραμπ, όπως η COVID, έχει ανακαλύψει την αίσθηση της εθνικής μας ταυτότητας με αποτελέσματα που θα παραμείνουν πέρα ​​από τις 3 Νοεμβρίου. Τι μας έχουν κάνει αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια και τι θα χρειαστεί για να ανακάμψουμε; Θα ταπεινωθούμε από αδυναμία ή θα βυθιστούμε προς τα εμπρός σε μια κατάσταση επικίνδυνης άρνησης;

Ένα πράγμα ήταν σαφές καθώς ο Πρόεδρος στάθηκε στο μπαλκόνι. Ο Τραμπ είχε κάνει την επιλογή του. "Φούσκωνε στο μπαλκόνι σαν Αμερικανός Μουσολίνι", είπε ο απογοητευμένος πρώην διευθυντής επικοινωνίας του, Άντονι Σκαραμούτσι. Αφήστε τους χαμένους να κυνηγήσουν μάσκες και ιογενή φορτία. Θα παραμείνει ανυπόφορος, δεν θα σωθεί από τον εαυτό του, γράφει το περιοδικό.

ΤΡΑΜΠ

Και συνεχίζει το TIME:

"Πολλά πράγματα είναι δυνατά για τον άνθρωπο που δεν βλέπει εμπόδια. Αυτή είναι η επίκληση του ισχυρού ήταν ο τρόπος δράσης του Τραμπ για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί κανείς. Άλλοι πρόεδροι μπορεί να δίσταζαν να αναβάλουν έναν διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της Γερουσίας τις παραμονές των εκλογών και μπροστά στη δημόσια κατακραυγή. Η Γερουσία, επίσης, δεν είχε ακόμη συζητήσει τη νομοθεσία για την ενίσχυση της οικονομίας που πλήττεται από την COVID. Ο Τραμπ, ως άντρας της δράσης τα αγνόησε...

Μην φοράτε μάσκες γύρω απο τον Πρόεδρο...δεν σας ακούει

Η υποψήφια, ομοσπονδιακή δικαστής Amy Coney Barrett, παρουσιάστηκε στο κοινό το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου. Στον ηλιόλουστο Λευκό Οίκο περισσότεροι από 100 -κυρίως χωρίς μάσκες- επισκέπτες αγκαλιάστηκαν και κουβέντιασαν πριν πάρουν τις θέσεις τους σε κοντινές η μία από την άλλη αναδιπλούμενες καρέκλες. Στη συνέχεια συνωστίστηκαν σε δεξιώσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πράγματα ήταν στον Λευκό Οίκο από την αρχή της πανδημίας. Η αναγνώριση ή η αντιμετώπιση του ιού ήταν μια αδυναμία που προκάλεσε γελοιοποίηση. Ο Τραμπ ήταν έκπληκτος όταν έβλεπε βοηθούς να φορούν μάσκες. Ελεγε ότι δεν μπορεί να ακούσει ή να καταλάβει τι λένε με καλυμμένα τα πρόσωπα, αποκαλύπτουν στο TIME οι σημερινοί και πρώην βοηθοί του. Όταν ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Matt Pottinger είπε στους συναδέλφους του ότι φορούσε μάσκα για να προστατεύσει ένα μέλος της οικογένειας με αναπνευστικό πρόβλημα, ενημερώθηκε ότι "φρικάρει τους ανθρώπους" και πρέπει να σταματήσει να το κάνει γύρω από τον Πρόεδρο.

Τηλεμαχία: Μέλη της οικογένειας και της κυβέρνησης του, έβγαλαν τις μάσκες κατά παράβαση των κανόνων

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ ταξίδεψε στο Κλίβελαντ για να συμμετάσχει στην πρώτη τηλεμαχία. Αφού κάθισε στο αμφιθέατρο της Κλινικής του Κλίβελαντ για την τηλεμαχία των 90 λεπτών, αρκετά μέλη της οικογένειας και της κυβέρνησης του Τραμπ έβγαλαν τις μάσκες τους κατά παράβαση των κανόνων της κλινικής και έδιωξαν έναν υπάλληλο που προσπάθησε να τους δώσει νέες. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι υποτίθεται ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ από τις εκστρατείες τους, αλλά δεν είναι σαφές εάν το είχε κάνει και ο Τραμπ.

Τραμπ Μπάιντεν Τηλεμαχία

Η συζήτηση ήταν χαοτική: Ο Τραμπ διέκοπτε τόσο αδυσώπητα που οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε.. τσίρκο. Προσκλήθηκε να καταδικάσει μια λευκή υπέρ-ρατσιστική ομάδα, αλλά ο Τραμπ είπε να "παραμείνουν έτοιμοι". Αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί τα εκλογικά αποτελέσματα, επιμένοντας ότι τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου θα οδηγήσουν σε "νοθευμένο" αποτέλεσμα. Γελοιοποίησε τη μάσκα που φορά ο Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος πραγματοποίησε μόνο μικρές, κοινωνικά περιορισμένες εκδηλώσεις "γιατί κανείς δεν θα εμφανιστεί". Ο Μπάιντεν και ο συντονιστής Κρις Γουάλας φαινόταν ζαλισμένοι από την επίθεση του Προέδρου. Και αυτό ήταν το ζητούμενο", αναφέρει το TIME στο άρθρο του το οποίο κάνει αναφορές σε όλα τα "φάουλ" του αμερικανού Προέδρου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ 15 Μαϊ 2021 | 20:33

Την πάτησε ο Γιώργος Τράγκας: Τα fake news για τον κορονοϊό στο στόχαστρο του ΕΣΡ

Σε δύσκολη θέση λόγω ΕΣΡ ο Γιώργος Τράγκας μετά το παραλήρημα για τα όσα μας... κρύβουν για τον κορονοϊό

ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 15 Μαϊ 2021 | 18:39

Συναγερμός στην Eurovision: Βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού σε αποστολή χώρας

Ένα μέλος της πολωνικής αντιπροσωπείας στη φετινή Eurovision έδειξε θετικό για τον κορονοϊο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 15 Μαϊ 2021 | 18:16

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος ΑθηναίωνΚώστας Μπακογιάννης έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 15 Μαϊ 2021 | 17:56

Ο χάρτης του κορονοϊού: 886 κρούσματα στην Αττική - 184 στην Θεσσαλονίκη

Για ακόμη ένα 24ωρο η Αττική συγκεντρώνει τις μισές περίπου νέες μολύνσεις, αλλά τα νέα κρούσματα έπεσαν κάτω από τα 1000. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 184.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15 Μαϊ 2021 | 17:35

Κορονοϊός:1.957 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι – Στους 661 οι διασωληνωμένοι

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, σε σύνολο 11.365 από την αρχή της πανδημίας.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ 15 Μαϊ 2021 | 16:38

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη: Αύξηση 57% του ιικού φορτίου στα λύματα [πίνακες]

Αυξήθηκε το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη στις δύο τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας.

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 15 Μαϊ 2021 | 15:29

Πάτρα: Νέο κορονοπάρτι στην Παντάνασσα - Εκατοντάδες άτομα διασκέδαζαν προκλητικά μέχρι τα ξημερώματα

Νέες εικόνες κορονοπάρτι κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την Πλατεία Παντανάσσης στο κέντρο της Πάτρας. Εκατοντάδες άτομα διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 15 Μαϊ 2021 | 09:13

Κορονοϊός: Πώς το Πάσχα έβαλε στο "κόκκινο" τα νησιά και την Αιτωλοακαρνανία

Έξαρση κρουσμάτων σε 10 περιοχές της χώρας, δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα - Έκκληση Χαρδαλιά για προσοχή και σενάρια για νέα τοπικά μέτρα

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 15 Μαϊ 2021 | 08:17

Κορονοϊός: Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα - Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι, ο ρόλος των self test

Γιατί οι λοιμωξιολόγοι λένε πως θα αργήσει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων - Ο ρόλος των self test

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ 15 Μαϊ 2021 | 00:03

Προειδοποίηση Τσιόδρα για τις μεταλλάξεις: Εμβόλιο κάθε χρόνο και έξυπνα μέτρα

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 14 Μαϊ 2021 | 21:03

Διαδικτυακό Συμπόσιο της ΕΕΨΨ: Εργαζόμενοι ψυχαναλυτικά την εποχή του κορωνοϊού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου το XVII Διαδικτυακό Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ 14 Μαϊ 2021 | 20:43

Daily Mail - Αποκαλυπτική έκθεση: Η θεωρία της διαρροής του ιού από εργαστήριο στην Ουχάν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη

Η θεωρία της διαρροής του κορονοϊού από εργαστήριο πρέπει να εξεταστεί μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι λάθος, σύμφωνα με ομάδα κορυφαίων επιστημόνων

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ 14 Μαϊ 2021 | 20:41

Κορονοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος στην Ινδία - Το συγκλονιστικό μήνυμα εγκύου λίγο πριν πεθάνει [βίντεο]

Έγκυος στην Ινδία εκλιπαρεί για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού λίγες μέρες πριν χάσει τη μάχη με την πανδημία.