Το Δουβλίνο ζητεί τήρηση των δεσμεύσεων για τα ιρλανδικά σύνορα

Στο Λονδίνο και πιεζόμενη από παντού, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενημερώσει σήμερα την Βουλή των Κοινοτήτων

to-doublino-zitei-tirisi-twn-desmeusewn-gia-ta-irlandika-sunora
SHARE THIS
0
SHARES

Το Δουβλίνο ζητά από την Τερέζα Μέι να τηρήσει την δέσμευσή της για τα ιρλανδικά σύνορα, μέσω του σχεδίου του «backstop» που θα διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί ένα σκληρό σύνορο  ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας και την Βόρεια Ιρλανδία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ότι είναι απογοητευμένος από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις, αλλά ήρεμος λόγω της πεποίθησης ότι μία συμφωνία είναι ακόμη δυνατή μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας.
«Για μας το θέμα είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν γίνει. Δεν αναζητούμε κάτι καινούργιο, μένουμε στις δεσμεύσεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο, και ακόμη ειδικότερα από τον περασμένο Μάρτιο και περιμένουμε να τηρηθούν».
«Νομίζω ότι είμαστε απογοητευμένοι, αλλά διατηρούμε την ηρεμία μας», δήλωσε ο ιρλανδός υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το  αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, μετά την νέα βρετανική άρνηση για την λύση του "backstop" που θα δημιουργήσει ένα τελωνειακό σύνορο ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Βρετανία, εάν δεν βρεθεί καλύτερη εναλλακτική. 
«Εμείς θέλουμε να δούμε ένα αποτέλεσμα που κατευνάζει τα πνεύματα, που μάς επιτρέπει να προχωρήσουμε με ένα συντεταγμένο, εύλογο Brexit. Πιστεύω ακόμη ότι είναι εφικτό, αλλά ξεκάθαρα θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από όσο έχει θεωρηθεί», είπε ο Σάιμον Κόβενι. 

Στο Λονδίνο και πιεζόμενη από παντού, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενημερώσει σήμερα την Βουλή των Κοινοτήτων για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες για τα ιρλανδικά σύνορα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook