Το Ιράν πήρε πίσω την ποινή του θανάτου για έξι ανήλικους

Η ιρανική δικαιοσύνη ακύρωσε την ποινή του θανάτου η οποία είχε επιβληθεί σε έξι νεαρούς για φόνο τον οποίον διέπραξαν όταν ήταν ανήλικοι

to-iran-pire-pisw-tin-poini-tou-thanatou-gia-eksi-anilikous
SHARE THIS
0
SHARES

Η ιρανική δικαιοσύνη ακύρωσε την ποινή του θανάτου η οποία είχε επιβληθεί σε έξι νεαρούς για φόνο τον οποίον διέπραξαν όταν ήταν ανήλικοιι, σύμφωνα με την εφημερίδα Shahrvand.

«Η εισαγγελία είχε ζητήσει την ακύρωση της ποινή του θανάτου για δέκα πρόσωπα βάσει του άρθρου 91 του ισλαμικού ποινικού κώδικα. Τα έξι αιτήματα έγιναν δεκτά και η ποινή του θανάτου ακυρώθηκε», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφάρι Ντολαταμπαντί.

Σύμφωνα με τον νόμο, όταν ένας ανήλικος διαπράττει φόνο δεν κατανοεί «τη φύση» του εγκλήματός του και γι’ αυτό δεν μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά μόνο να πληρώσει το τίμημα του αίματος στην οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με το νόμο στο Ιράν, οι ανήλικοι που έχουν διαπράξει φόνο μπορούν να καταδικαστούν σε θάνατο, όμως ο απαγχονισμός τους μπορεί να γίνει μόνο όταν γίνουν 18 ετών. Ο νέος νόμος, που υιοθετήθηκε πριν από τρία χρόνια, επιτρέπει να μην εφαρμοστεί η θανατική ποινή.

Ο Ντολαταμπαντί δεν διευκρίνισε την τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων νεαρών.

Φωτό: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook