Follow us

Το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων ετοιμάζεται να εκλέξει νέο πάπα - Οι τάσεις και οι πιθανοί διάδοχοι

Σήμερα οι καρδινάλιοι θα μεταβούν στη Σάντα Μαρία Ματζόρε όπου ετάφη ο πάπας Φραγκίσκος για να προσκυνήσουν - Αρχές Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το κονκλάβιο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην αιωνιότητα πέρασε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ετάφη χθες στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε. Πλήθος κόσμου προσευχήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κατά μήκος της διαδρομής εξι χιλιομέτρων που κάλυψε η νεκρική πομπή. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, με προσευχές και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Σήμερα οι καρδινάλιοι θα μεταβούν στην Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσκυνήσουν και από αύριο ο ναός θα ανοίξει τις πύλες του στους πιστούς.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη μέρα, που δεν είναι άλλη από τη διαδικασία εκλογής νέου Ποντίφικα στο Βατικανό. Το κονκλάβιο αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις είναι οι τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας: οι λεγόμενοι Φραγκισκανοί, οι μετριοπαθείς και οι συντηρητικοί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται σχετική ανάλυση του BBC αναφορικά με τους πιθανούς υποψήφιους για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου, η διαδικασία εκλογής είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη και η διαδικασία ανοιχτή για πολλούς λόγους.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιθανοί διάδοχοι

Pietro Parolin, Ιταλός, 70 ετών

Πιέτρο Παρολίν

Θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωτοπόρος, έχοντας ενεργήσει αποτελεσματικά ως αναπληρωτής Πάπας. Ο Ιταλός καρδινάλιος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού υπό τον Πάπα Φραγκίσκο – καθιστώντας τον κύριο σύμβουλο του Πάπα. Σημειώνεται, πως ο υπουργός Εξωτερικών ηγείται επίσης της Ρωμαϊκής Κουρίας, της κεντρικής διοίκησης της Εκκλησίας.

Θεωρείται από ορισμένους ως πιο πιθανό να δώσει προτεραιότητα στη διπλωματία και μια παγκόσμια προοπτική παρά στην καθαρότητα του καθολικού δόγματος. Οι επικριτές του το θεωρούν πρόβλημα, ενώ οι υποστηρικτές του, βλέπουν δύναμη.

Άσκησε κριτική στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζοντας μια υπερψήφιση ορόσημο το 2015 στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας "ήττα για την ανθρωπότητα".

Οι στοιχηματικές εταιρίες μπορεί να τον υποστηρίζουν, αλλά ο καρδινάλιος Parolin, γνωρίζει καλά ένα παλιό ιταλικό ρητό που τονίζει την αβεβαιότητα της διαδικασίας επιλογής πάπα: "Όποιος μπαίνει σε ένα κονκλάβιο ως Πάπας, το αφήνει ως καρδινάλιος".

Περίπου 213 από τους προηγούμενους 266 πάπες ήταν Ιταλοί και παρόλο που δεν υπάρχει Ιταλός Πάπας εδώ και 40 χρόνια, η περιστροφή των ανώτερων κλιμακίων της Εκκλησίας μακριά από την Ιταλία και την Ευρώπη μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει άλλος προς το παρόν.

Luis Antonio Gokim Tagle, από τις Φιλιππίνες, 67 ετών

Luis Antonio Gokim Tagle

Ο καρδινάλιος Tagle έχει δεκαετίες ποιμαντικής εμπειρίας – που σημαίνει ότι υπήρξε ενεργός ηγέτης της Εκκλησίας σε αντίθεση με έναν διπλωμάτη του Βατικανού ή έναν κλειστό ειδικό στο εκκλησιαστικό δίκαιο.

Η Εκκλησία έχει τεράστια επιρροή στις Φιλιππίνες, όπου περίπου το 80% του πληθυσμού είναι Καθολικοί. Η χώρα έχει επί του παρόντος ένα ρεκόρ πέντε μελών του Κολλεγίου των Καρδιναλίων – κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική φατρία λόμπι εάν όλοι υποστηρίξουν τον Καρδινάλιο Tagle.

Θεωρείται μετριοπαθής σύμφωνα με τον καθολικό ορισμό και έχει ονομαστεί ο "Ασιάτης Φραγκίσκος" λόγω της αφοσίωσής του στα κοινωνικά ζητήματα και της συμπάθειας για τους μετανάστες που μοιράστηκε με τον αείμνηστο Πάπα.

Έχει αντιταχθεί στα δικαιώματα των αμβλώσεων, αποκαλώντας τα "μια μορφή φόνου" – μια θέση που συνάδει με την ευρύτερη θέση της Εκκλησίας ότι η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη. Έχει επίσης μιλήσει κατά της ευθανασίας. Αλλά το 2015, όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα, ο Καρδινάλιος Tagle κάλεσε την Εκκλησία να επανεξετάσει τη "σκληρή" στάση της απέναντι στους ομοφυλόφιλους, τους διαζευγμένους και τις ανύπαντρες μητέρες, λέγοντας ότι η σκληρότητα του παρελθόντος είχε κάνει μόνιμο κακό και έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται "επώνυμοι" και ότι κάθε άτομο άξιζε συμπόνια και σεβασμό.

Ο καρδινάλιος θεωρούνταν υποψήφιος πάπας ήδη από το κονκλάβιο του 2013 στο οποίο εξελέγη ο Φραγκίσκος.

Ερωτηθείς πριν από μια δεκαετία πώς έβλεπε το να είναι ο επόμενος πάπας, απάντησε: "Το αντιμετωπίζω σαν αστείο! Είναι αστείο".

Fridolin Ambongo Besungu, Κονγκολέζος, 65 ετών

Fridolin Ambongo Besungu

Είναι πολύ πιθανό ο επόμενος πάπας να είναι από την Αφρική, όπου η Καθολική Εκκλησία συνεχίζει να προσθέτει εκατομμύρια μέλη. Ο καρδινάλιος Ambongo είναι κορυφαίος υποψήφιος, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ).

Διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος της Κινσάσα για επτά χρόνια και διορίστηκε καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο. Είναι πολιτιστικός συντηρητικός, που αντιτίθεται στις ευλογίες για τους γάμους ομοφυλόφιλων, δηλώνοντας ότι "οι ενώσεις ατόμων του ίδιου φύλου θεωρούνται αντίθετες με τους πολιτισμικούς κανόνες και εγγενώς κακές".

Αν και ο Χριστιανισμός είναι η πλειοψηφική θρησκεία στη ΛΔΚ, οι Χριστιανοί εκεί έχουν αντιμετωπίσει θάνατο και διώξεις στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των συνδεόμενων ανταρτών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο καρδινάλιος Ambongo θεωρείται σκληρός υποστηρικτής της Εκκλησίας.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξη του 2020, μίλησε υπέρ του θρησκευτικού πλουραλισμού, λέγοντας: "Ας είναι οι Προτεστάντες Προτεστάντες και οι Μουσουλμάνοι Μουσουλμάνοι. Θα συνεργαστούμε μαζί τους. Αλλά ο καθένας πρέπει να διατηρήσει τη δική του ταυτότητα".

Τέτοια σχόλια θα μπορούσαν να οδηγήσουν ορισμένους καρδινάλιους να αναρωτηθούν αν ενστερνίζεται πλήρως την αίσθηση της αποστολής τους – με την οποία οι Καθολικοί ελπίζουν να διαδώσουν τον λόγο της Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο.

Peter Kodwo Appiah Turkson, Γκανέζος, 76 ετών

Peter Kodwo Appiah Turkson

Ένας κιθαρίστας που έπαιζε κάποτε σε ένα funk συγκρότημα, ο Cardinal Turkson είναι γνωστός για την ενεργητική του παρουσία.

Όπως πολλοί καρδινάλιοι από την Αφρική, κλίνει συντηρητικός. Ωστόσο, έχει αντιταχθεί στην ποινικοποίηση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων σε αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας του, Γκάνα.

Σε μια συνέντευξη στο BBC το 2023, ενώ το κοινοβούλιο της Γκάνας συζητούσε ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει σκληρές ποινές σε άτομα LGBTQ+, ο Turkson είπε ότι ένιωθε ότι η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.

Το 2012, κατηγορήθηκε ότι έκανε τρομερές προβλέψεις για την εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη σε μια διάσκεψη επισκόπων στο Βατικανό, για την οποία αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Peter Erdo, Ούγγρος, 72 ετών

Peter Erdo

Καρδινάλιος από την ηλικία των 51 ετών, ο Peter Erdo χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Εκκλησία στην Ευρώπη, έχοντας δύο φορές επικεφαλής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Διασκέψεων από το 2006 έως το 2016.

Είναι πολύ γνωστός μεταξύ των Αφρικανών καρδιναλίων και έχει εργαστεί για τις σχέσεις των Καθολικών με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος της Βουδαπέστης και προκαθήμενος της Ουγγαρίας μεγάλωσε σε μια καθολική οικογένεια υπό τον κομμουνισμό και θεωρείται πιθανός συμβιβαστικός υποψήφιος.

Ο Erdo έπαιξε εξέχοντα ρόλο στις δύο επισκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου στην Ουγγαρία το 2021 και το 2023 και συμμετείχε στα κονκλάβια που εξέλεξαν τον Φραγκίσκο και τον προκάτοχό του Πάπα Βενέδικτο.

Οι συντηρητικές του απόψεις για την οικογένεια έχουν βρει εύνοια σε ορισμένα τμήματα της Εκκλησίας και έχει περιηγηθεί στην "ανελεύθερη δημοκρατία" του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015, είπε ότι η Εκκλησία δεν θα δέχεται μετανάστες, καθώς αυτό ισοδυναμεί με εμπορία ανθρώπων.

Angelo Scola, Ιταλός, 83 ετών

Angelo Scola

Μόνο καρδινάλιοι κάτω των 80 ετών μπορούν να ψηφίσουν στο κονκλάβιο, αλλά ο Angelo Scola θα μπορούσε να εκλεγεί.

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου ήταν πρωτοπόρος το 2013 όταν επιλέχθηκε ο Φραγκίσκος, αλλά πιστεύεται ότι έπεσε θύμα της παροιμίας να εισέρχεται στο κονκλάβιο ως Πάπας και να αποχωρεί ως καρδινάλιος.

Το όνομά του επανήλθε στην επιφάνεια πριν από το κονκλάβιο, λόγω ενός βιβλίου που δημοσιεύει αυτή την εβδομάδα για τα γηρατειά. Το βιβλίο περιέχει έναν πρόλογο που έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, στον οποίο είπε "ο θάνατος δεν είναι το τέλος των πάντων, αλλά η αρχή για κάτι".

Τα λόγια του Φραγκίσκου δείχνουν γνήσια στοργή για τον Scola, αλλά το κολέγιο των καρδιναλίων μπορεί να μην βλέπει την εστίασή του στα γηρατειά ως ιδανική για έναν νέο πάπα.

Reinhard Marx, Γερμανός, 71 ετών

Reinhard Marx

Ο κορυφαίος καθολικός κληρικός Reinhard Marx της Γερμανίας είναι γνώστης του Βατικανού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μονάχου και Φράιζινγκ επιλέχθηκε ως σύμβουλος όταν ο Φραγκίσκος έγινε Πάπας το 2013. Για 10 χρόνια συμβούλευε τον Πάπα για τη μεταρρύθμιση της Εκκλησίας και εξακολουθεί να επιβλέπει την οικονομική μεταρρύθμιση του Βατικανού.

Έχει υποστηρίξει μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση απέναντι στους ομοφυλόφιλους ή τους τρανς στην Καθολική διδασκαλία.

Το 2021 προσφέρθηκε να παραιτηθεί για σοβαρά λάθη στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας. Αυτή η παραίτηση απορρίφθηκε από τον Φραγκίσκο.

Πριν από δύο χρόνια αποχώρησε από το Συμβούλιο των Καρδιναλίων, το σημαντικότερο συμβουλευτικό όργανο του Πάπα, κάτι που θεωρήθηκε στη Γερμανία ως οπισθοδρόμηση για την καριέρα του στην Εκκλησία.

Marc Ouellet, Καναδός, 80 ετών

Marc Ouellet

Ο καρδινάλιος Ouellet έχει θεωρηθεί δύο φορές στο παρελθόν ως πιθανός υποψήφιος Πάπας, το 2005 και το 2013.

Για χρόνια διηύθυνε τη Διεύθυνση Επισκόπων του Βατικανού, η οποία επιλέγει υποψηφίους για την επισκοπή σε όλο τον κόσμο, επομένως έπαιξε σημαντικό και διαμορφωτικό ρόλο στον έλεγχο των μελλοντικών μελών της καθολικής ιεραρχίας. Ως άλλος οκταγενής, δεν θα μπορέσει να παίξει ρόλο στο ίδιο το κονκλάβιο, κάτι που μπορεί να εμποδίσει τις πιθανότητές του.

Ο Ouellet θεωρείται ως ένας συντηρητικός με σύγχρονη άποψη, ο οποίος είναι σθεναρά υπέρ της διατήρησης της αρχής της αγαμίας για τους ιερείς. Αντιτίθεται στη χειροτονία γυναικών ιερέων, αλλά έχει ζητήσει μεγαλύτερο ρόλο για τις γυναίκες στη διοίκηση της Καθολικής Εκκλησίας, λέγοντας ότι "ο Χριστός είναι άνδρας, η Εκκλησία είναι θηλυκή".

Robert Prevost, Αμερικανός, 69 ετών

Robert Prevost

Θα μπορούσε ο παπισμός να πάει σε Αμερικανό για πρώτη φορά; Ο γεννημένος στο Σικάγο καρδινάλιος Prevost θεωρείται σίγουρα ότι έχει πολλές από τις απαραίτητες ιδιότητες για τον ρόλο. Πριν από δύο χρόνια ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε τον Prevost για να αντικαταστήσει τον Marc Ouellet ως έπαρχο της Επισκοπικής Διεύθυνσης του Βατικανού, αναθέτοντάς του το καθήκον να επιλέξει την επόμενη γενιά επισκόπων.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ιεραπόστολος στο Περού πριν γίνει αρχιεπίσκοπος εκεί.

Ο Prevost δεν θεωρείται απλώς Αμερικανός, αλλά ως κάποιος που ήταν επικεφαλής της Ποντιφικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική.

Θεωρείται μεταρρυθμιστής, αλλά στα 69 του μπορεί να θεωρηθεί πολύ νέος για τον παπισμό. Η περίοδος του ως αρχιεπίσκοπος στο Περού ήταν επίσης θολωμένη από ισχυρισμούς για συγκάλυψη ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίοι αρνήθηκαν από την επισκοπή του.

Robert Sarah, Γουινέζος, 79

Robert Sarah

Συμπαθής στους συντηρητικούς στην Εκκλησία, ο καρδινάλιος Sarah είναι γνωστός για την προσήλωσή του στο δόγμα και την παραδοσιακή λειτουργία και συχνά θεωρούνταν αντίθετος στις μεταρρυθμιστικές τάσεις του Πάπα Φραγκίσκου.

Γιος φρουτοσυλλέκτη, ο Sarah έγινε ο νεότερος αρχιεπίσκοπος σε ηλικία 34 ετών όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ τον διόρισε ιερέα στο Κόνακρι της Γουινέας.

Είχε μια μακρά και εντυπωσιακή καριέρα, αποσύροντας το 2021 ως επικεφαλής του γραφείου του Βατικανού που επιβλέπει τις λειτουργικές τελετές της Καθολικής Εκκλησίας.

Αν και δεν θεωρείται φαβορί για τον παπισμό, θα μπορούσε να προσελκύσει ισχυρή υποστήριξη από τους συντηρητικούς καρδινάλιους.

Pierbattista Pizzaballa, Ιταλός, 60 ετών

Pierbattista Pizzaballa

Ο Pizzaballa χειροτονήθηκε στην Ιταλία όταν ήταν 25 ετών, μετακόμισε στην Ιερουσαλήμ τον επόμενο μήνα και από τότε ζει εκεί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τον έκανε Λατίνο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ πριν από πέντε χρόνια και αργότερα καρδινάλιο, με τον Pizzaballa να έχει μιλήσει για την πόλη ως "την καρδιά της ζωής αυτού του κόσμου".

Οι συνάδελφοι καρδινάλιοι θα έχουν εντυπωσιαστεί από τη βαθιά κατανόησή του για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.

Ωστόσο, η σχετικά νεαρή του ηλικία και η απειρία του ως καρδινάλιος μπορεί να μετρήσουν εναντίον του, όπως και η συγγένειά του με τον Φραγκίσκο μεταξύ των καρδιναλίων που αναζητούν μια αλλαγή κατεύθυνσης.

Michael Czerny, Καναδός, 78

Michael Czerny

Ο Michael Czerny διορίστηκε καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο και είναι σαν κι αυτόν, Ιησουίτης, ένα κορυφαίο τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας γνωστό για το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό του έργο σε όλο τον κόσμο.

Αν και γεννήθηκε στην πρώην Τσεχοσλοβακία, η οικογένειά του μετακόμισε στον Καναδά όταν ήταν δύο ετών. Έχει εργαστεί ευρέως στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική, όπου ίδρυσε το African Jesuit Aids Network και δίδαξε στην Κένυα.

Ο Czerny είναι δημοφιλής στους προοδευτικούς της Εκκλησίας και θεωρούνταν κοντά στον Πάπα Φραγκίσκο. Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης του Βατικανού για την Προώθηση της Ανθρώπινης Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

Αν και ισχυρός υποψήφιος, φαίνεται απίθανο οι καρδινάλιοι να επέλεγαν έναν δεύτερο Ιησουίτη Πάπα στη σειρά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΤΟΥΡΚΙΑ 26 Σεπ 2025 | 13:12

Ερντογάν για Τραμπ: Δεν λύνονται όλα σε μια συνάντηση - Λύση "καζάν καζάν" για την Ανατολική Μεσόγειο

Γυρνώντας από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεργαστεί με τους γείτονές της με βάση την αρχή καζάν-καζάν ("win-win").

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 26 Σεπ 2025 | 11:45

Φυλακή ο Σαρκοζί: Το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο της Libération- Σε VIP κελί με τηλεόραση και τηλέφωνο επί πληρωμή

Σωφρονιστικά καταστήματα που πιθανώς θα φιλοξενήσουν τον Σαρκοζί ήδη κάνουν προετοιμασίες - Η Libération τον έβαλε "στη στενή" με το πρωτοσέλιδό της

"ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ" 26 Σεπ 2025 | 11:24

Πανικός σε πτήση της EasyJet για Κέρκυρα: Επιβάτης σε αμόκ ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο Μιλάνο

Επιβάτης σε αμόκ ανάγκασε πιλότο της easyJet να προσγειωθεί στο Μιλάνο.

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 09:01

Financial Times: Ο Τόνι Μπλερ ενδέχεται να αναλάβει ρόλο στη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας

Ο Τόνι Μπλερ έχει προταθεί για την προεδρία ενός εποπτικού συμβουλίου, με την ονομασία "Διεθνής Μεταβατική Αρχή της Γάζας", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Δανία: Άλλο ένα αεροδρόμιο έκλεισε λόγω drone

Οι αρχές δεν έχουν πάντως ανακοινώσει επισήμως την παρουσία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΣΤΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ 26 Σεπ 2025 | 08:50
26 Σεπ 2025 | 08:29

Η Turkish Airlines θα αγοράσει συνολικά 225 αεροσκάφη από την Boeing

Η ανακοίνωση για την αγορά των αεροσκαφών έρχεται μία μέρα μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ 26 Σεπ 2025 | 07:58

Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στο Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Οχθη - Ηρθε η ώρα να σταματήσουν

Ο Νετανιάχου δέχεται πιέσεις από ακροδεξιούς εταίρους του στην κυβέρνηση να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη, προκαλώντας ανησυχία σε ηγέτες αραβικών κρατών.

26 Σεπ 2025 | 07:19

ExxonMobil: Στα 9 τρισ. κυβικά πόδια ενδεχομένως να ανέρχεται η ποσότητα φυσικού αερίου στα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ

Στα 8 με 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ενδεχομένως να ανέρχεται η ποσότητα φυσικού αερίου στα κοιτάσματα "Πήγασος" και "Γλαύκος" της κυπριακής ΑΟΖ.

ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 26 Σεπ 2025 | 06:58

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς στις εισαγωγές φαρμάκων, φορτηγών και επίπλων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα νέους δασμούς στις εισαγωγές φαρμάκων, φορτηγών και επίπλων.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

25 Σεπ 2025 | 23:59

Η Σλοβενία απαγόρευσε την είσοδο στον Νετανιάχου - Η δήλωση της κυβέρνησης

Η απόφαση συνδέθηκε με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, δήλωσε η αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών Νέβα Γκράσιτς, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων STA

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 25 Σεπ 2025 | 23:50

Μακρόν: Ο Ντόναλντ Τραμπ "πιο κοντά" από ποτέ στην Ουκρανία

"Πιστεύω πως αυτό θα αυξήσει την πίεση στη Ρωσία και θα την ενθαρρύνει να σταματήσει τις μάχες, να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να οικοδομήσει ένα δυνατό μέλλον για εκείνους και όλους εμάς", υπογράμμισε ο Μακρόν

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 23:45

Μήνυμα Τραμπ στη FIFA: Δεν θα ανεχτούμε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Η FIFA δεν έχει απαντήσει στους ειδικούς εισηγητές του ΟΗΕ, καθώς η ομάδα του Ισραήλ συνεχίζει την προσπάθεια της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους, μεγάλο μέρος του οποίου θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 25 Σεπ 2025 | 23:28

Ακτιβίστρια πολιτική κρατούμενος στο Ιράν πέθανε μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε τον θάνατο στο νοσοκομείο της Σομάγιεχ Ρασίντι, ηλικίας 42 ετών, λέγοντας πως επήλθε εξαιτίας ιατρικών προβλημάτων που είχε πριν από τη σύλληψή της τον Απρίλιο

ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 25 Σεπ 2025 | 23:08

"Μπλόκο" από την Microsoft στον ισραηλινό στρατό για τις παρακολουθήσεις Παλαιστινίων

Το σχέδιο του ισραηλινού στρατού ξεκίνησε το 2021 μετά από συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Σάτυα Ναντέλα, με τον τότε διοικητή της Μονάδας 8200.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 25 Σεπ 2025 | 22:35

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία στις πολιτικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 21:49

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τα παζάρια για πώληση F-35 και Patriot στην Τουρκία και η αναφορά στη Χάλκη

"Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΜΗΝΥΜΑ 25 Σεπ 2025 | 20:30

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ερντογάν με καρφίτσα F-35 στο πέτο [εικόνες]

Στη συνάντηση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ φορούσε μια καρφίτσα με την αμερικανική σημαία και μια με τα F-35 τα οποία επιθυμεί διακαώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει.

ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 25 Σεπ 2025 | 20:19

Πρόστιμο-μαμούθ στην Amazon: Θα πληρώσει 2,5 δισ. δολάρια για εξαπάτηση πελατών

Σύμφωνα με το Associated Press, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου μήνυσε την Amazon στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σιάτλ πριν από δύο χρόνια, ισχυριζόμενη πάνω από μια δεκαετία νομικών παραβιάσεων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

Ο ΛΟΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 19:48

Ασυνήθιστη πτήση του Νετανιάχου προς Νέα Υόρκη: Δεν πέταξε πάνω από Γαλλία και Ισπανία [βίντεο]

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το αεροπλάνο του Νετανιάχου πέταξε πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία πριν στρίψει απότομα νότια μέσω του Πορθμού του Γιβραλτάρ και στη συνέχεια προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 25 Σεπ 2025 | 19:03

Γαλλία: Στις 13 Οκτωβρίου θα οριστεί η ημερομηνία φυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί

Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ, πενταετής απαγόρευση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καθώς και πενταετής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ 25 Σεπ 2025 | 18:15

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν: "Θα μιλήσουμε για αγορά Patriot, F-35 και άρση των κυρώσεων στην Τουρκία", είπε ο Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-35 που επιθυμεί, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι "αυτό θα το μάθουμε"

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Ανάλυση: Ποια είναι τα εδάφη που ελέγχει η Ρωσία και ο Τραμπ λέει ότι μπορεί να τα ανακτήσει η Ουκρανία [Χάρτες]

Πόσο εφικτό είναι η Ουκρανία να πάρει πίσω εδάφη που έχασε στον πολυετή πόλεμο με τη Ρωσία; Τo Sky News σε ανάλυσή του εξετάζει την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Αμπάς στον ΟΗΕ: "Το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" - "Απορρίπτουμε οσα έκανε η Χαμάς"

Κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσκοπημένης ομιλίας που προβλήθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Μαχμούτ Αμπάς είπε επίσης πως "το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα είναι "ένα από τα πλέον φρικτά κεφάλαια" του 20ου και 21ου αιώνα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ 25 Σεπ 2025 | 17:09

Κάρλα Μπρούνι: Το ειρωνικό χαμόγελο μετά την καταδίκη Σαρκοζί - "Αρπάζει" επιδεικτικά τηλεοπτικό μικρόφωνο [βίντεο]

Όταν ζευγάρι αποχωρούσε, η Κάρλα Μπρουνί, πλησίασε το μικρόφωνο τηλεοπτικού συνεργείου του ομίλου Mediapart, αφαίρεσε το κάλυμμα και το πέταξε επιδεικτικά στο έδαφος.

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 25 Σεπ 2025 | 15:59

Φρίκη στην Ιαπωνία: 75χρονη ομολόγησε ότι διατηρούσε το πτώμα της κόρης της σε καταψύκτη για 20 χρόνια

Η γυναίκα πήγε στην αστυνομία μαζί με μέλος της οικογένειάς της για να δηλώσει ότι διατηρούσε ένα πτώμα στον καταψύκτη της και ότι "επρόκειτο για την κόρη της" που είχε γεννηθεί το 1975

ΟΔΥΣΣΕΙΑ 25 Σεπ 2025 | 15:58

Πώς η 17χρονη Μπιάνκα έμεινε τέσερις ημέρες στη "ζώνη θανάτου" του Έβερεστ και κατάφερε να επιζήσει [βίντεο]

Η αναρρίχηση στο Έβερεστ είναι μια περίπλοκη διαδικασία, η οποία συνήθως απαιτεί από τους ορειβάτες να περάσουν μήνες προπονούμενοι σωματικά και ψυχικά

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ 25 Σεπ 2025 | 14:34

Νικολά Σαρκοζί: 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 ευρώ για σύσταση συμμορίας για την υπόθεση Καντάφι - Οι πρώτες δηλώσεις

Ο πρόεδρος του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού εξήγησε ότι ο Σαρκοζί "επέτρεψε" στους στενούς συνεργάτες του να ζητήσουν από τις λιβυκές αρχές "οικονομική υποστήριξη" με σκοπό τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του το 2007

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 14:30

Γαλλία: Ιδιωτικοί ερευνητές παρακολουθούν υπαλλήλους εταιρειών που φέρεται να κάνουν αδικαιολόγητη χρήση αναρρωτικής

Δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο εκτεταμένο είναι το φαινόμενο της αδικαιολόγητης απουσίας από τον εργασιακό χώρο στη Γαλλία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 13:57

Προειδοποίηση Ζελένσκι σε Ρωσία: Τερματίστε τον πόλεμο, αλλιώς βρείτε το κοντινότερο καταφύγιο

Ο Ζελένσκι είπε ότι ζήτησε από τον Τραμπ ένα συγκεκριμένο νέο οπλικό σύστημα, το οποίο –όπως τόνισε– θα ανάγκαζε τον Πούτιν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΟΥ 25 Σεπ 2025 | 13:49

Ανάλυση Brookings: Ο Ερντογάν επιστρέφει ως ο "καλός φίλος του Τραμπ" στον Λευκό Οίκο, αλλά υπάρχουν και αγκάθια

Η Τουρκία κα ο Ερντογάν θέλουν η επιστροφή του Ερντογάν στο Λευκό Οίκο να μοιάζει σαν ένας "γύρος θριάμβου" της τουρκικής διπλωματίας

ΓΑΖΑ 25 Σεπ 2025 | 13:10

Η Ιταλία στέλνει και δεύτερο πολεμικό πλοίο ως συνοδεία της ανθρωπιστικής αποστολής Global Sumud Flottilla

Η Ιταλία αποφάσισε την αποστολή και του πολεμικού πλοίου Alpino για την προστασία των πολιτών που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Global Sumud Flottilla.

ΓΑΛΛΙΑ 25 Σεπ 2025 | 12:17

Ένοχος ο Σαρκοζί για παράνομο χρηματισμό από τον Καντάφι

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Σαρκοζί έκανε συμφωνία με τον Καντάφι το 2005, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, για να λάβει χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ 25 Σεπ 2025 | 11:33

"Υβριδική απειλή, μοιάζει με έργο επαγγελματία": Σε συναγερμό η Δανία μετά την εμφάνιση drones πάνω από αεροδρόμια

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την εισβολή των drones, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ WALK OF FAME 25 Σεπ 2025 | 09:30

Ο Τραμπ αντικατέστησε πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με ένα... αυτόματο στυλό [βίντεο]

Αντί για πορτρέτο, ο Μπάιντεν εκπροσωπείται από μια φωτογραφία ενός αυτόματου στυλό.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Χάος σε τέσσερα αεροδρόμια της Δανίας λόγω εμφάνισης drones - Έκλεισαν προσωρινά

Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Άαλμποργκ, του Έσμπιεργκ, του Σόντερμποργκ και του Σκρίντστρουπ.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Μακρόν "την είπε" εμμέσως στον Τραμπ: Η κλιματική αλλαγή δεν είναι θέμα αντίληψης, η επιστήμη είναι σαφής

"Η επιστήμη πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των παρατηρήσεων και των πολιτικών μας", επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ 25 Σεπ 2025 | 06:47

"Ηταν τριπλό σαμποτάζ, θα έπρεπε να ντρέπονται": Ο οργισμένος Τραμπ κατηγορεί τον ΟΗΕ για τα τεχνικά προβλήματα

Ο Τραμπ ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τα τεχνικά προβλήματα που κατήγγειλε πως αντιμετώπισε την ημέρα της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ισχυριζόμενος ότι έπεσε θύμα "τριπλού σαμποτάζ".

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 24 Σεπ 2025 | 23:44

Μακρόν: "Δεν θα ανοίξουμε πυρ" απέναντι στις ρωσικές προκλήσεις - Ζητά άλλες δυναμικές αντιδράσεις

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις του ρωσικού στρατού "δεν πρόκειται να ανοίξουμε πυρ", πρόσθεσε, αντικρούοντας τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 23:28

Απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν: "Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά"

"Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο κ. Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα. Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά", ανέφερε

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ 24 Σεπ 2025 | 23:19

CNN: Οι επτά πόλεμοι που (δεν) τελείωσε ο Τραμπ - Αυτή είναι η πραγματικότητα

Οι δύο συγκρούσεις για τις οποίες ο Τραμπ έχει καταβάλει μέχρι στιγμής τις περισσότερες προσπάθειες για να τερματίσει - ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία - συνεχίζουν να μαίνονται

GLOBAL SUMUD 24 Σεπ 2025 | 23:11

Ισπανία: Ο Σάντσεθ θα σταλεί πολεμικό πλοίο στην περιοχή όπου βρίσκεται ο στολίσκος για τη Γάζα

Η Ιταλία ανακοίνωσε λίγες ώρες νωρίτερα ότι δόθηκε εντολή σε μια φρεγάτα να μεταβεί στην περιοχή όπου βρίσκεται ο στολίσκος

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΥΦΩΝΩΝ» 24 Σεπ 2025 | 22:59

Σούπερ τυφώνας Ραγκάσα: Η στιγμή που ορμητικά νερά γκρεμίζουν τζαμαρία στην κεντρική είσοδο πολυτελούς ξενοδοχείου [Βίντεο]

Η στιγμή που ένας τεράστιος υδάτινος όγκος εισβάλει σε λόμπι ξενοδοχείου αποκαλύπτει τη σφοδρότητα του σούπερ τυφώνα Ραγκάσα

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 21:47

Συνάντηση Ρούμπιο - Λαβρόφ κεκλεισμένων των θυρών: "Σταματήστε το μακελειό στην Ουκρανία"

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ στο περιθώριο της 80ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΜΗΡΟΥ 24 Σεπ 2025 | 21:43

Νετανιάχου: Στρατιωτικό-διπλωματική προσπάθεια είναι σε εξέλιξη για την ήττα της Χαμάς και την επιστροφή των ομήρων

Ο Νετανιάχου είναι προγραμματισμένο να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΑΣ 24 Σεπ 2025 | 20:43

Politico: Ο Τραμπ δεσμεύτηκε στους ηγέτες αραβικών κρατών ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Μία από τις πηγές, σημείωσε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ, εκεχειρία για τον τερματισμό του σχεδόν διετούς πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 20:07

Αντίδραση Κρεμλίνου για την αλλαγή Τραμπ στο Ουκρανικό: "Του έκανε μάγια" ο Ζελένσκι

Αν και η Ρωσία συνέχισε να προωθεί τις δυνάμεις σε κάποιες περιοχές, δεν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 18:23

Ντάλας: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά τα πυρά σε κέντρο κράτησης για μετανάστες στο Τέξας - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΡΑΜΠ 24 Σεπ 2025 | 17:47

Ζελένσκι στον ΟΗΕ: Τα όπλα αποφασίζουν ποιος θα επιβιώσει - Η Ρωσία αρνείται κατάπαυση του πυρός

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι "η τρέλα συνεχίζεται" και προειδοποιεί ότι η εισβολή των ρωσικών drones θα μπορούσε να είχε "τρομερές" συνέπειες

ΣΑΡΩΣΕ 24 Σεπ 2025 | 17:29

Σούπερ τυφώνας Ραγκάσα: Χτυπά αλύπητα Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Κίνα - 17 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες [Βίντεο]

Ο τυφώνας σάρωσε τα πάντα 1,9 εκατομμύρια κάτοικοι απομακρύνθηκαν ενώ οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 241 χλμ/ώρα, τεράστια κύματα έπληξαν τις ακτές

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 24 Σεπ 2025 | 17:21

Σκληρή απάντηση του δήμαρχου του Λονδίνου στον Ντόναλντ Τραμπ: Έίναι ρατσιστής, σεξιστής και ισλαμοφοβικός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια έχει εκφραστεί αρνητικά για τον δήμαρχο του Λονδίνου, με αποκορύφωμα την χθεσινή του ομιλία.

ΣΥΛΛΗΨΗ 24 Σεπ 2025 | 17:08

Βρετανία: Ένας 40χρονος συνελήφθη για την κυβερνοεπίθεση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ο άντρας συνελήφθη την Τρίτη με την υποψία αδικημάτων που ορίζει ο νόμος για την κακή χρήση υπολογιστών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη με περιοριστικούς όρους.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ 24 Σεπ 2025 | 16:55

Politico: Πώς απαντά το ΝΑΤΟ στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του – Γιατί δεν κατέρριψε τα ρωσικά αεροπλάνα

Οι λόγοι που το ΝΑΤΟ δεν κατέρριψε τα ρωσικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της συμμαχίας

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 24 Σεπ 2025 | 16:53
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Παρεμβολές στο αεροπλάνο της Ισπανίδας υπουργού Άμυνας, ενώ πετούσε κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι προσπάθειες παρέμβασης στα σήματα αεροναυτιλίας στον εναέριο χώρο κοντά στο Καλίνινγκραντ έχουν γίνει ένα συχνό φαινόμενο.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 16:08

Ανάλυση Κώστα Ράπτη: Τι σημαίνει η στροφή Τραμπ στο Ουκρανικό και γιατί… "στριμώχνει" τους Ευρωπαίους

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα, δηλαδή να κόψουν οι Ευρωπαίοι όλες τις εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων και να επιβάλουν δασμούς στην Κίνα.

ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Διοικητής ΝΑΤΟ Ευρώπης: Σε περίπτωση αποδεδειγμένης απειλής, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους λαούς μας

Τι είπε ο Αμερικανός Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη για τις πρόσφατες ρωσικές απειλές

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ 24 Σεπ 2025 | 14:42

Μερτς: Συναίνεση για το αναπόφευκτο των αλλαγών - "Αντιμετωπίζουμε μία από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας μας

Ο καγκελάριος απέρριψε την κριτική των Πρασίνων και της Αριστεράς ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Τουρκία: Στη φυλακή YouTuber και ράπερ για προσβλητικό αστείο προς το Ισλάμ

Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν για ένα ρητό του προφήτη Μωάμεθ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μπορεί να συνιστά υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 14:14

Ερντογάν όπως... Μακρόν: Ο Τούρκος πρόεδρος κόλλησε και αυτός στην κίνηση και αναγκάστηκε να συνεχίσει με τα πόδια

Η κίνηση στη Νέα Υόρκη δεν έκανε διακρίσεις - Και ο Ερντογάν θύμα της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ, όπως και ο Μακρόν

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 24 Σεπ 2025 | 14:04

Η απάντηση του Κρεμλίνου στον Τραμπ: Η Ρωσία δεν είναι τίγρης, είναι αρκούδα, και χάρτινες αρκούδες δεν υπάρχουν

Απαντώντας σήμερα Τετάρτη με συνέντευξη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από την συνέχιση του πολέμου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ 24 Σεπ 2025 | 11:35

Τι σημαίνει η στροφή Τραμπ στο ουκρανικό: Το Κίεβο μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη από τη Μόσχα

Την πιο φιλοουκρανική δήλωση έως τώρα έκανε ο Τραμπ - "Το Κίεβο μπορεί όχι μόνο να κερδίσει τον πόλεμό εναντίον της Ρωσίας, αλλά και να ανακτήσει κάθε εκατοστό εδάφους που έχει χάσει"

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 24 Σεπ 2025 | 09:48

Με δάκρυα και χιούμορ η επιστροφή του Τζίμι Κίμελ στο ABC - Καρφιά κατά Τραμπ και έκπληξη με Ρόμπερτ Ντε Νίρο [βίντεο]

"Αυτή η εκπομπή δεν είναι σημαντική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει να έχουμε μια εκπομπή όπως αυτή", είπε ο Τζίμι Κίμελ.

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 5 ΕΤΩΝ 24 Σεπ 2025 | 09:31

Απάτη με τον Ελβις Πρίσλεϊ: 54χρονη προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι του σε δημοπρασία

Σε αυτό το σπίτι είχε βρεθεί νεκρός ο Πρίσλεϊ τον Αύγουστο του 1977, στα 42 του χρόνια, από καρδιακή προσβολή.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 07:26

Σάλος με την κυλιόμενη σκάλα του ΟΗΕ: Ποιος τη σταμάτησε τη στιγμή που ανέβαινε ο Τραμπ - Μυστήριο και με το autocue

"Μπορώ μόνο να πω ότι όποιος χειρίζεται αυτόν τον τηλεϋποβολέα (autocue) θα βρει τον μπελά του", είπε ο Τραμπ

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ 24 Σεπ 2025 | 06:30

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών

Ενα από τα ισχυρότερα σύμβολα της χρυσής εποχής του ιταλικού κιν/φου. Σύμφωνα με τον ιταλικό και τον διεθνή τύπο, ήταν μια από τις ωραιότερες ηθοποιούς στον κόσμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 23:51

Η Χαμάς απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ και διαψεύδει ότι εμποδίζει την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Χαμάς αρνείται να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα και να αποδεχθεί μια κατάπαυση του πυρός

Ο ΡΑΙΑΝ ΡΑΟΥΘ 23 Σεπ 2025 | 23:30

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένοχος και αντιμέτωπος με ισόβια ο κατηγορούμενος

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Ράιαν Ράουθ, 59 ετών, και για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός υποψηφίου για την προεδρία, η οποία επισύρει την ποινή των ισοβίων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 23 Σεπ 2025 | 23:24

Μακρόν: Ο Τραμπ θα μπορούσε να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης μόνο αν σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε πάντως ότι το Κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο αναγνωρίστηκε επισήμως την Δευτέρα από το Παρίσι, θα ιδρυθεί πραγματικά μόνο "την ημέρα που θα το αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ"

ΝΟΡΒΗΓΙΑ 23 Σεπ 2025 | 23:18

Συναγερμός: Έκρηξη στο κέντρο του Όσλο - Εξουδετερώθηκε μια χειροβομβίδα

Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν τα παράθυρα και όσους βρίσκονται στη γύρω περιοχή να μην προσεγγίσουν το σημείο

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ 23 Σεπ 2025 | 23:11

Ο πατέρας του Ίλον Μασκ κατηγορείται από πέντε παιδιά του για σεξουαλική κακοποίηση - "Σχεδίαζε το κακό"

Ο ίδιος ο Ίλον Μασκ έχει χαρακτηρίσει τη σχέση του με τον πατέρα του ως εξαιρετικά δύσκολη

14 ΒΟΜΒΕΣ "BUNKER BUSTER" 23 Σεπ 2025 | 22:59

Το βίντεο από το χτύπημα των ΗΠΑ στα πυρηνικά του Ιράν: "Ο πρόεδρος ζήτησε κάτι σύνθετο, επικίνδυνο και αποτελεσματικό"

Στο βίντεο φαίνονται τα stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνονται από τις ΗΠΑ

ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ «ΚΟΨΙΜΟ» 23 Σεπ 2025 | 22:30

Τζίμι Κίμελ, η επιστροφή: Πώς η Disney αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση για το "επ' αόριστον" κόψιμο της εκπομπής

"Οι καταναλωτές άσκησαν τα δικά τους δικαιώματα" - Η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ επιστρέφει με διαφορετικούς όρους και μετά από πολλή συζήτηση

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 23 Σεπ 2025 | 22:06

Φον ντερ Λάιεν: "Έχει δίκιο ο Τραμπ" - Ζητά να σταματήσει η αγορά ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ

"Ο Τραμπ έχει απόλυτο δίκιο. Το αναλαμβάνουμε", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ 23 Σεπ 2025 | 21:10

Μήνυμα Τραμπ στη Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας στους κόλπους της Συμμαχίας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου κρατών-μελών

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 23 Σεπ 2025 | 20:52

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ, όπου δολοφονήθηκαν τρία κορίτσια [εικόνες]

Το πριγκιπικό ζεύγος, που έχει τρία παιδιά, ξεναγήθηκε σε μια παιδική χαρά που φτιάχτηκε σε ένα σχολείο στη μνήμη δύο μαθητριών που σκοτώθηκαν

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ 23 Σεπ 2025 | 20:40

Βρετανία: Καταδίκη αιτούντος άσυλο για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Τα περιστατικά συνέβησαν στις 7 και 8 Ιουλίου, κοντά στο ξενοδοχείο Bell, όπου διέμενε ως φιλοξενούμενος του κρατικού προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 20:22

Νορβηγία: Ανησυχία για την υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ - Ένα μήνα εκτός καθηκόντων, μπαίνει σε πρόγραμμα αποκατάστασης

Η διάδοχος του νορβηγικού θρόνου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη διάγνωση χρόνιας πνευμονικής ίνωσης, μιας ανίατης νόσου που προκαλεί ουλές στους πνεύμονες και δύσπνοια

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 19:59

Πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους - Το αποκάλεσε "Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

"Στο νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού και δεν θα δεχθούν να γίνουν μειονότητα", είπε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Σεπ 2025 | 19:14

ΟΗΕ: Μετ' εμποδίων η ομιλία Τραμπ - Πρώτα χάλασαν οι κυλιόμενες σκάλες, μετά ο υποβολέας - Η ειρωνική αντίδραση [βίντεο]

"Τα δύο πράγματα που έλαβα από τα Ηνωμένα Έθνη ήταν μια ελαττωματική κυλιόμενη σκάλα και ένας ελαττωματικός τηλεϋποβολέας", είπε ειρωνικά ο Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 18:26

Ισόβια για τη Νεοζηλανδή φόνισσα: Σκότωσε τα 2 παιδιά της και τα έκρυβε 4 χρόνια σε βαλίτσες - Το λάθος που την έκαψε

Η μητέρα της τη ρώτησε πού βρίσκονταν τα παιδιά της. Η 43χρονη απαντούσε μονότονα: "Δεν έχω παιδιά"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 23 Σεπ 2025 | 18:12

Η αναφορά του Τραμπ στον ΟΗΕ για την Ελλάδα: "Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί"

Συγκεκριμένα, στο σκέλος της ομιλίας του που αφορούσε στη μετανάστευση, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τις εθνικότητες των κρατουμένων στις φυλακές της γηραιάς ηπείρου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 17:30

Ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί - Οι χώρες σας πάνε κατά διαόλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα τον ΟΗΕ ότι δεν τον βοήθησε στις διάφορες ειρηνευτικές του προσπάθειες, σε μια ομιλία του προς την Γενική Συνέλευση που ήταν γεμάτη με λοιδορίες

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 23 Σεπ 2025 | 17:27

"Drone Wall": Το σύστημα ανίχνευσης και απόκρουσης drones που σχεδιάζει η Κομισιόν για τα σύνορα της ΕΕ

Πρόκειται για μια τεχνολογική υποδομή που θα επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση drones και τη δυνατότητα άμεσης απόκρουσης ή παρεμβολής τους.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 23 Σεπ 2025 | 17:24

Drone πάνω από την Κοπεγχάγη: Η σοβαρότερη επίθεση σε υποδομές της χώρας - Δεν αποκλείουν τη Ρωσία - Το αρνείται ο Πούτιν

Η Δανία αντιμετωπίζει "την πιο σοβαρή επίθεση σε κρίσιμες υποδομές της" - Το Κρεμλίνο απορρίπτει οποιαδήποτε εμπλοκή

ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ 23 Σεπ 2025 | 16:40

ΗΠΑ: Βρέθηκε τεράστιος αριθμός συσκευών που θα μπορούσαν να "ρίξουν" τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη ΓΣ του ΟΗΕ

Εντοπίστηκαν κοντά στην έδρα του ΟΗΕ 100.000 κάρτες SIM και 300 διακομιστές - Θα μπορούσαν να "ρίξουν" το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή να κάνουν παρακολούθηση των επικοινωνιών

ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ 23 Σεπ 2025 | 15:22

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Ρωσία με το άρθρο 5: "Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα στρατιωτικά εργαλεία για να αμυνθούμε"

Το ΝΑΤΟ διαμηνύει στη Ρωσία ότι η απάντηση του στις απερίσκεπτες ενέργειές της θα συνεχίσει να είναι ισχυρή

ΕΙΚΟΣΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 23 Σεπ 2025 | 14:50

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες διαμαρτύρονται στον Μακρόν: Οχι σε αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους χωρίς διάλυση της Χαμάς

Γάλλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες απευθύνουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Γαλλίας για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους - "Οχι χωρίς διάλυση της Χαμάς"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 14:02

Ο ΠΟΥ "αδειάζει" τον Τραμπ: Ασφαλής η χρήση παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν εντοπίζουν σύνδεση ανάμεσα στην χρήση της παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον αυτισμό.

ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 13:56

"Έχουν μπλοκάρει όλοι οι δρόμοι εξαιτίας σου": Ο Μακρόν τηλεφωνεί στον Τραμπ γιατί έχει "κολλήσει" στη Ν.Υόρκη [βίντεο]

Η τροχαία της Νέας Υόρκης μπλόκαρε το αυτοκίνητο του Μακρόν σε μία διασταύρωση εξαιτίας της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ - Ο Γάλλος πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία για να τον πάρει τηλέφωνο