X

Το μακάβριο λάθος του μακελάρη στο Μανχάταν: Άλλα γραφεία είχε στόχο αλλά δεν πήρε το σωστό ασανσέρ...

Ο 27χρονος Σέιν Ταμούρα, που σκόρπισε τον θάνατο στο Μανχάταν, ήταν πρώην ποδοσφαιριστής, με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων

Γράφει: TheToc team

Τα κεντρικά γραφεία της NFL, της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας των ΗΠΑ, είχε στόχο ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο Μανχάταν, το βράδυ της Δευτέρας, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους, ενώ μετά έβαλε τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης μπήκε γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) στον αριθμό 345 της Park Avenue, πελώριο κτίριο, στη συνέχεια άνοιξε πυρ με το τουφέκι εφόδου που κρατούσε.

Όπως αναφέρει το AP, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Σέιν Ταμούρα, από το Λας Βέγκας, προσπαθούσε να φτάσει στα γραφεία της NFL, αλλά μπήκε κατά λάθος σε λάθος ασανσέρ και κατέληξε σε διαφορετικό μέρος του κτιρίου.

Διαβάστε Επίσης

Ο 27χρονος άφησε ένα σημείωμα στο οποίο φαινόταν να κατηγορεί την Εθνική Ποδοσφαιρική Λίγκα για έναν εγκεφαλικό τραυματισμό που υπέστη, όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Άνταμς.

"Φάνηκε να κατηγορεί την NFL", δήλωσε ο δήμαρχος στο WPIX-TV. "Τα κεντρικά γραφεία της NFL βρίσκονταν στο κτίριο και κατά λάθος ανέβηκε στη λάθος πλευρά του ασανσέρ".

Το σημείωμα που βρέθηκε πάνω στον Ταμούρα ανέφερε ότι έπασχε από CTE, την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου που έχει συνδεθεί με τις διασείσεις και άλλα επαναλαμβανόμενα τραύματα στο κεφάλι, κοινά σε αθλήματα επαφής όπως το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα τονίζει ότι ο εγκέφαλός του θα έπρεπε να μελετηθεί μετά το θάνατό του, δήλωσαν στο Associated Press δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο 27χρονος έπαιζε ποδόσφαιρο ως έφηβος, αλλά δεν αγωνίστηκε στην NFL, όπως δήλωσαν πρώην συμπαίκτες του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης Didarul Islam, 36 ετών - ο οποίος εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας στο κτίριο - είναι μεταξύ των νεκρών.

Ένα άλλο από τα θύματα ήταν υπάλληλος του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Blackstone, η οποία κατονομάστηκε από την εταιρεία της ως Wesley LePatner.

Δύο άνδρες πολίτες σκοτώθηκαν επίσης. Ένας υπάλληλος του NFL τραυματίστηκε επίσης "σοβαρά" στην επίθεση, έγραψε ο επίτροπος του πρωταθλήματος Ρότζερ Γκούντελ σε μήνυμα προς το προσωπικό.

Διαβάστε Επίσης

Ο 27χρονος δράστης, αφού σκόρπισε τον θάνατο, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε, καθώς αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, με τις Αρχές να τον βρίσκουν νεκρό στον 33ο όροφο. Αμερικανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν φωτογραφία από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στην οποία διακρίνεται ο νεαρός άνδρας με το μουστάκι, τα γένια και τα γυαλιά ηλίου, καθώς βαδίζει μόνος, με σκουρόχρωμο πανωφόρι, κρατώντας τουφέκι εφόδου με την κάννη στραμμένη στο έδαφος στο δεξί χέρι.

Όπως δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στο Γαλλικό Πρακτορείο: "Ήμουν μέσα στο κτίριο, πήγαινε από τον έναν όροφο στον άλλο".

Με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων. Η μόνιμη κατοικία του ήταν στο Λας Βέγκας, όπου είχε εργαστεί ένα διάστημα ως σεκιούριτι σε καζίνο, ενώ κατά τα μαθητικά του χρόνια είχε διακριθεί στην Καλιφόρνια ως ταλαντούχος παίκτης φούτμπολ.

Παλιοί συμμαθητές του δήλωσαν σοκαρισμένοι από την είδηση ότι είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης. "Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να συνδέεται με οποιοδήποτε περιστατικό βίας. Ήταν πάντα κεφάτος και είχε πολύ χιούμορ", δήλωσε ο παλιός του συμμαθητής Κέιλεμπ Κλαρκ. Ο πρώην προπονητής του, Γουόλτερ Ρόμπι, τον περιέγραψε ως εξαιρετικό running back (κεντρικό επιθετικό) παίκτη, με μεγάλη ευελιξία και ταλέντο. Έμεινε άναυδος στο άκουσμα της είδησης, ενώ όπως είπε: "Δούλευε σκληρά, δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν ευγενικός και πειθαρχημένος. Ό,τι του ζητούσες το έκανε".

Με τη σειρά του, ο Άντονι Μάικλ Λέον, παλιός του συμπαίκτης, δήλωσε ότι κανείς από τη σχολική ομάδα δεν μπορεί να χωνέψει αυτό που συνέβη. "Είναι απίστευτο... Μιλάμε για ένα παιδί που δεν εξέπεμπε ποτέ αρνητική ενέργεια ή κακή διάθεση", είπε και πρόσθεσε ότι ο Ταμούρα "ήταν γενικά ήσυχος, αλλά όταν μιλούσε, όλοι τού έδιναν την προσοχή τους".

Θυμάται ότι ο Ταμούρα είχε διακριθεί στην κατηγορία του, αλλά δεν έδειξε ποτέ ενδιαφέρον να συνεχίσει σε κολεγιακό ή επαγγελματικό επίπεδο. "Γνώριζα πολλά παιδιά στο λύκειο που ζούσαν με αυτό το όνειρο. Αλλά από τον Σέιν δεν πήρα ποτέ αυτό το μήνυμα", είπε.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Ταμούρα διέσχισε πρόσφατα αρκετές πολιτείες για να φτάσει στη Νέα Υόρκη και τα γραφεία του NFL που, όπως φαίνεται, ήταν ο στόχος του. Το αυτοκίνητό του πέρασε από το Κολοράντο το Σάββατο, από τη Νεμπράσκα και την Αϊόβα την Κυριακή, ενώ βρισκόταν στο Κολόμπια του Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα στις 4:24 μ.μ., λίγο πριν εισέλθει στη Νέα Υόρκη.