X

Το ψεύτικο tweet του Ισραήλ που ξεγέλασε τη Χαμάς - Την έκλεισε στα τούνελ της Γάζας και τη βομβάρδισε

Μια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, που ανακλήθηκε λίγο αργότερα, εγκλώβισε τις δυνάμεις της Χαμάς στις σήραγγες της Γάζας

Γράφει: TheToc team

Με μια ανακοίνωση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή αιφνιδίασε ο ισραηλινός στρατός τη Χαμάς, καταφέρνοντας εντέλει να την εγκλωβίσει και να βομβαρδίσει τις δυνάμεις της.

"Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας", ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του μέσω twitter, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι είχε ξεκινήσει χερσαία επίθεση στον Παλαιστινιακό θύλακα..

Κάπου δύο ώρες και κάτι αφού ανακοίνωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πως χερσαίες δυνάμεις του είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε, επικαλούμενος "πρόβλημα επικοινωνίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει "μέσα" στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό τους, ούτε τη διάρκεια, ούτε την έκταση της επιχείρησης.

Ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του στρατού διένειμε στα μέσα ενημέρωσης τη "διευκρίνιση" ότι "δεν βρίσκονται στρατιώτες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας".

Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε "πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας" και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Έπεσε στην παγίδα η Χαμάς

Η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ, βλέποντας τις αναφορές, έστειλαν την πρώτη γραμμή άμυνας στις σήραγγες, με στόχο να λάβουν θέσεις, όπως μετέδωσε η Jerusalem Post.

Η ανάρτηση του Ισραηλινού στρατού σήμανε συναγερμό στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, καθώς θεωρήθηκε ως ανακοίνωση ότι το Τελ Αβίβ έστειλε επίγειες δυνάμεις στη Γάζα. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά συνέβαινε, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ήταν ότι ο ισραηλινός στρατός από αέρος, με 160 αεροπλάνα βομβάρδισαν σήραγγες τις οποίες ονομάζουν ως "Μετρό" της Χαμάς, που αποθηκεύονται όπλα και εξοπλισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Το υπόγειο δίκτυο με σήραγγες είχε κατασκευαστεί μετά τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά τις αναφορές περί χερσαίας επέμβασης στον παλαιστινιακό θύλακα, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ έστειλαν μαχητές οπλισμένους με αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους για να προετοιμαστούν για την εισβολή που δεν ήρθε ποτέ.

Μόλις μπήκαν στις σήραγγες, ουσιαστικά έπεσαν στην παγίδα των ισραηλινών στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι σκοτώθηκαν.