Τουρκία: Φουντώνει το κύμα οργής στις πλατείες

Ο θάνατος του 22χρονου νέου πυροδότησε νέες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες - Οι διαδηλώσεις δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν

tourkia-fountwnei-to-kuma-orgis-stis-plateies
SHARE THIS
0
SHARES

Ενταση επικρατεί σήμερα στην πλατεία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης όπου σκοτώθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο 22χρονος νεαρός Καραμάνογλου καθώς και στην συνοικία από όπου κατάγεται στο Κασάμπασα. Μάλιστα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ υποστηρίζουν ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από διαδηλωτές.  Μια ομάδα συγκεντρώθηκε φωνάζοντας συνθήματα στην πλατεία κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωτογραφίες του νεαρού. Κάποιοι μάλιστα έριξαν πέτρες στην αστυνομία.

Στο Κασίμπασα από όπου κατάγεται ο 22χρονος νεαρός συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φωνάζοντας συνθήματα και ήθελαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Οκμεϊντανί. 

«Εμείς δεν έχουμε σχέση με τα επεισόδια, δεν τα ενθαρρύνουμε, είμαστε όλοι ένα έθνος, είμαστε Τούρκοι», είπε ο πατέρας του Καραμάνογλου

Ο πατέρας του 22χρονου δήλωσε ότι ο θάνατος του γιου του ήταν για το τίποτα.  «Εμείς δεν έχουμε σχέση με τα επεισόδια, δεν τα ενθαρρύνουμε, είμαστε όλοι ένα έθνος, είμαστε Τούρκοι», είπε ο πατέρας του Καραμάνογλου.

Ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης Αζίς Μπαμπουστζού δήλωσε πως τον νεαρό τον σκότωσαν οι διαδηλωτές και πως μετά την κηδεία οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε γραφεία του κόμματος.

Εξάλλου σήμερα σε νέες του δηλώσεις από την Αγκυρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι χθες οι διαδηλωτές έκαψαν κέντρα και οχήματα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. «Λέτε ότι είστε δημοκράτες. Αυτά δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Αυτοί δεν πιστεύουν στις κάλπες και βλέπουν το μέλλον από τώρα. Βλέπουν την 30η Μαρτίου από τώρα. Κι επειδή το βλέπουν λένε ας δημιουργήσουμε σύγχυση από τώρα μήπως και έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Αλλά δεν θα πάρουν αποτέλεσμα. Οι αδελφοί μου στην Αγκυρα και οι αδελφοί μου στην Τουρκία θα οτους δώσουν την απαραίτητη απάντηση στις κάλπες της 30ης Μαρτίου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS/Murad Sezer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook