Τουρκία: Κομμένο το κάπνισμα και στους ανοικτούς χώρους

Ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους υπαίθριους χώρους.

tourkia-kommeno-to-kapnisma-kai-stous-anoiktous-xwrous
SHARE THIS
0
SHARES

Πόλεμο κατά του καπνίσματος αρχίσει ο τούρκος πρόεδρος προωθώντας νομοθεσία με την οποία θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία για κάποιον να καπνίζει όπως δεν μπορεί να υπάρχει η ελευθερία για κάποιον να αυτοκτονεί

Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες πρόκειται να ανακοινωθούν μετά από τις έντονες πιέσεις που άσκησε ο πρόεδρος Ερντογάν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το κάπνισμα σε ανοικτούς χώρους, όπως μπροστά σε εμπορικά κέντρα, στους δημόσιους κήπους, σε χώρους περιπάτου και σε πλατείες θα απαγορευτεί και παράλληλα θα θεσπιστούν νέοι – περισσότερο αυστηροί – περιορισμοί για το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας 250 πολίτες που εφέτος έκοψαν το κάπνισμα. Μιλώντας τους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία για κάποιον να καπνίζει όπως δεν μπορεί να υπάρχει η ελευθερία για κάποιον να αυτοκτονεί ή να εκθέτει την υγεία του σε θανατηφόρους κινδύνους».

Ο ίδιος δήλωσε ότι περισσότεροι από 140.000 τούρκοι που αποφάσισαν να κόψουν το κάπνισμα, λαμβάνουν δωρεάν φροντίδα σε κρατικά νοσοκομεία και αποκάλυψε ότι 23,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν έρθει σε επαφή με τις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για το κάπνισμα

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook