Συνεχίζεται ο εφιάλτης των πυρκαγιών στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Τσεσμέ και Οντεμίς της Σμύρνης με τρεις συνοικίες να έχουν ήδη εκκενωθεί.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, η φωτιά ξέσπασε από ηλεκτροφόρα καλώδια ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης διεξάγονται με δυσκολία λόγω ισχυρών ανέμων. Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου.

Και στις δύο περιοχές επιχειρούν 9 εναέρια μέσα και 22 ελικόπτερα με 110 πυροσβεστικά οχήματα με πάνω από 6000 πυροσβέστες.
Ο κυβερνήτη της Σμύρνης Σουλειμάν Ελμπάν δήλωσε ότι η φωτιά στην περιοχή Οντεμίς δεν βρίσκεται υπό έλεγχο.
Ο δρόμος που συνδέει την Σμύρνη με το Τσέσμε έκλεισε για δεύτερη φορά, όμως παρ' όλ' αυτά πολλοί κάτοικοι συνέρρευσαν στην είσοδο του δρόμου στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το Τσέσμε.
İBB, Çeşme’deki orman yangınına müdahale için 75 personel ve 27 araç gönderdi.
— Büyükşehir Çalışıyor (@tcbuyuksehiirr1) July 3, 2025
Daha önceki yangınlardan dönen ekipler de hızla bölgeye yönlendirildi. Müdahale çalışmaları sürüyor.
pic.twitter.com/gWu8y98DZ9
Νεκρός 81χρονος στο Οντεμίς
Σύμφωνα με τον Σουλειμάν Ελμπάν, ένας 81χρονος βρέθηκε νεκρός χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο σπίτι του από τις Αρχές που επιθεωρούσαν καμμένα σπίτια στην περιοχή.
Ο ηλικιωμένος κατέληξε από τις αναθυμιάσεις των καπνών.
Σύμφωνα με τη ραδιοφωνία του NTV, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα σε αγροτική έκταση κι εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ανέμων σε παρακείμενη δασική έκταση και σε ελαιώνα.
İzmir Çeşme'de TOMA’lar yangın söndürme çalışmalarına katıldı. pic.twitter.com/UjKdq0hvDc
— Göktürk imparatorluğu (@turan_kaganligi) July 3, 2025
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr