Τουρκία: Ματωμένη Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς σημάδεψαν την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απαγόρευση απο τον Ερντογάν των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ. Ψέκασαν παιδιά.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Επεισοδιακός ήταν ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έγιναν 138 συλλήψεις, ενώ 51 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ακόμη και μικρά παιδιά

Ο Ταγίπ Ερντογάν, απαγόρευσε επίσημα κάθε συγκέντρωση στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, με 40.000 αστυνομικούς να κινητοποιούνται για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πλατεία. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ, με την τουρκική αστυνομία να κάνει έφοδο σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών, οι οποίοι όπως τονίζεται είναι στην πλειονότητά τους τους μέλη κομμάτων της Αριστεράς. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν 138 συλλήψεις και να σημειωθούν 51 τραυματισμοί. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Ενωση Προοδευτικών Δικηγόρων, τα περισσότερα περιστατικά να αφορούσαν ενοχλήσεις από τα δακρυγόνα.


Σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ακόμη και μικρά παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook