
Η Τουρκία πρόσθεσε και τέταρτο γεωτρύπανο για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΚ) στην Άγκυρα, για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Ερντογάν είπε: "Σε αντίθεση με άλλα πλοία, αυτό το πλοίο είναι ένα πλοίο 7ης γενιάς εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Υπάρχουν πέντε από αυτά τα πλοία στον κόσμο, και έχουμε ένα από αυτά".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailysabah, ο Ερντογάν σημείωσε ότι το νέο πλοίο επιτρέπει γεώτρηση έως και 3.665 μέτρων (12.024 πόδια).
"Έχουμε φτάσει στην ικανότητα να λειτουργούμε πέρα από τα σύνορά μας", πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Το σκάφος αναμένεται να αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρέθηκαν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, αναφέρουν τουρικικά Μέσα, που υποστηρίζουν πως το νέο πλοίο είναι το "Cobalt Explorer", το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή από τη νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία Daewoo.
Την ικανοποίησή του από αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ με tweet του. Ο Ντονμέζ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους υπαλλήλους "που ιδρώνουν 24 ώρες το 24ωρο για να αυξήσουν το φυσικό αέριο της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα". Επίσης, ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο Ερντογάν που "κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση του πλοίου".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr