Τουρκία:Κοινό υποψήφιο πρόεδρο κατεβάζουν οι Κεμαλιστές

Τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου πρότειναν ως κοινό υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας το Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Δράσης.

tourkiakoino-upopsifio-proedro-katebazoun-oi-kemalistes
SHARE THIS
0
SHARES

Τον πρώην Πρόεδρο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου πρότειναν από κοινού για υποψήφιο πρόεδρο της χώρας τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP). 

«Για το έθνος μας είναι ένα καλό όνομα», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο ηγετης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε «θέλουμε να ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο η οποία αντί να αποτελείται από διαμάχες να αποτελείται από ειρήνη και γαλήνη». 

Οι διαβουλεύσεις των δύο κομμάτων για ανάδειξη κοινού υποψηφίου συνεχίζονταν για ένα μήνα. Ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου γεννήθηκε το 1943 στο Κάϊρο, έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα για τον τουρκικό πολιτισμό, τις σχέσεις του Ισλάμ με την Δύση και τις αραβοτουρκικές σχέσεις. Σπούδασε στο Κάιρο και  ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγκυρα το 1974. 

Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν στις 10 Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook