Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής για την κρίση με την ΑΟΖ: Φταίει η Τουρκία

Στην Αγκυρα ρίχνει τις ευθύνες για τη νέα κρίση στο Κυπριακό με την ΑΟΖ ο πρώην διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής πλευράς που απομάκρυνε ο Ντερβίς Ερογλου.

tourkokuprios-diapragmateutis-gia-tin-krisi-me-tin-aoz-ftaiei-i-tourkia
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου έπρεπε να καταβάλει προσπάθειες για να πείσει την Τουρκία «να αλλάξει την σκληρή στάση της στο ζήτημα της ΑΟΖ» δήλωσε ο Κουντρέτ Όζερσαϊ, τον οποίο την περασμένη βδομάδα απομάκρυνε από τη θέση του διαπραγματευτή, ο κ. Έρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολούθησε λανθασμένη στρατηγική στο ζήτημα της ΑΟΖ. Σε δηλώσεις του στον τουρκοκυπριακό Τύπο ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «αναζητούσε μια δικαιολογία για να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις». Ο κ. Όζερσαϊ αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάμειξη της Τουρκίας στη νέα κρίση είναι ένα λάθος, το οποίο χρεώνεται η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, η διεθνής κοινότητας λαμβάνει το μήνυμα ότι «η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας». Κατά την άποψη του κ. Όζερσαϊ, αυτή είναι μια μεγάλη αδυναμία της τουρκοκυπριακής διπλωματίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι στην ΑΟΖ «υπάρχει αντιπαράθεση των δύο κοινοτήτων και όχι αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κύπρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook