X

Τούρκος βουλευτής θεωρεί ότι πράκτορας της CIA διέφυγε στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της CIA στην Κωνσταντινούπολη, διέφυγε στην Ελλάδα με το ελικόπτερο που διέφυγαν και οι 8 τούρκοι υπαξιωματικοί, λέει ένας βουλευτής του Ερντογάν.

Γράφει: TheToc team

Τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιμένουν να θεωρούν ως υποκινητές του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τούρκοι αξιωματούχοι.

Ανάμεσα σε αυτούς και ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος είπε ότι στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα, επέβαινε και ένας πράκτορας της CΙΑ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ορχάν Ντελιγκόζ, βουλευτής στο Ερζερούμ δήλωσε πως εκτός από τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, στο ελικόπτερο επέβαινε μαζί τους και ο επικεφαλής του γραφείου της CIA στην Κωνσταντινούπολη Γκράχαμ Φούλερ.

Ο βουλευτής είπε μάλιστα ότι ο αμερικανός αξιωματούχος είναι ο σύνδεσμος της CIA με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια.