
Ένα ζευγάρι από την Πολωνία, μόνιμα εγκατεστημένο στην περιοχή της Οξφόρδης, είναι τα δύο από τα τρία θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στη βρετανική Νήσο Γουάιτ.
Η 52χρονη Τζούστινα Τσόσκα, εκπαιδεύτρια ιππασίας, και ο 49χρονος Βόιτεκ Κοβαλκόφσκι, οδηγός φορτηγού, είχαν ταξιδέψει από την κατοικία τους στη Βρετανία.

Το μάθημα πτήσης με το ελικόπτερο ήταν ένα δώρο προς τον 49χρονο
Και οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία όταν το ελικόπτερο το οποίο επέβαιναν κατέπεσε σε ένα χωράφι κοντά στο Βέντνορ, στα νότια του νησιού, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Σάνκλιν, περίπου στις 9:20 το πρωί.
Το ζευγάρι ζούσε στο Μπλόξαμ της περιοχής της Οξφόρδης και ο λόγος για τον οποίο είχαν ταξιδέψει στη Νήσο Ουάιτ ήταν για να κάνει ο 49χρονος ένα μάθημα πτήσης ελικοπτέρου, εκπλητώνονας ένα όνειρό του. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, το μάθημα πτήσης ήταν ένα δώρο προς τον 49χρονο για το οποίο είχαν συνεισφέρει πολλοί φίλοι και συγγενείς του.
Το ελικόπτερο συνετρίβη 20 λεπτά μετά από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σάνταουν.
⚡️🇬🇧 A helicopter crashed in a field on the Isle of Wight during a flying lesson, killing three of the four people on board. One survivor was flown to a Southampton hospital in serious condition. pic.twitter.com/5XCSHz4VCq
— Military Observer (@MilitaryObs2222) August 25, 2025
Η εταιρεία Northumbria Helicopter ανέφερε ότι το ελικόπτερο ήταν ένα G-OCLV που κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Η κόρη της 52χρονης έχει δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα GoFundMe για να καλυφθούν τα έξοδα επαναπατρισμού του ζευγαριού στην Πολωνία όπου θα γίνουν οι κηδείες τους.
Οι αρχές της Νήσου Ουάιτ έχουν διατάξει τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr