Ο Τραμπ συγκαλεί εκτάκτως την ομάδα εθνικής ασφάλειας

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκαλεί εκτάκτως την ομάδα εθνικής ασφάλειας μετά την νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

tramp-gia-boreia-korea-autoi-katalabainoun-ena-pragma
SHARE THIS
0
SHARES

Με νέο του "τιτίβισμα" ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν το εμπόριο με οποιαδήποτε χώρα κάνει δουλειές με τη Βόρεια Κορέα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του, στην οποία όμως δεν κατονομάζει την Κίνα, προορισμό του 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών.

Προηγουμένως ο Τραμπ είχε απαντήσει «θα δούμε» όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από μια λειτουργία, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται.» Προς το παρόν πάντα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτόξευσε νέες απειλές για την τακτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα απέναντι στη Βόρεια Κορέα μέσω ανάρτησής του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτήρισε την πράξη της Βόρειας Κορέας ως «πολύ εχθρική και επικίνδυνη» κατά των ΗΠΑ και συγχρόνως επέκρινε την Κίνα για τη στάση συμπαράστασης που διατηρεί απέναντι στην Πιονγιάνγκ.

Στη συνέχεια επανήλθε στην επιθετική ρητορική που έχει χρησιμοποιήσει και το προηγούμενο διάστημα γράφοντας ότι «η Νότια Κορέα, όπως τους έχω πει, ανακαλύπτει ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με τη Βόρεια Κορέα. Αυτοί καταλαβαίνουν ένα πράγμα».

Στις πρώτες δύο αναρτήσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι «η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια μεγάλη πυρηνική δοκιμή. Οι λέξεις και οι ενέργειές τους συνεχίζουν να είναι εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις ΗΠΑ» έγραψε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα απείθαρχο κράτος που έχει γίνει μια μεγάλη απειλή και ντροπή για την Κίνα που προσπαθεί να τη βοηθήσει χωρίς επιτυχία» συμπλήρωσε. 

 

 

Φωτό: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook