Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε την Τετάρτη 14/1 πως "θα βρεθεί μια λύση" για τη Γροιλανδία.
Οι δηλώσεις έγιναν αφότου ο Δανός υπουργός Εξωτερικών και η Γροιλανδή ομόλογός του διαπίστωσαν πως εξακολουθούν να υπάρχουν θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ στο θέμα αυτό.
Οι ΥΠΕΞ της Δανίας και της Γροιλανδίας είχαν νωρίτερα συνομιλίες στον Λευκό Οίκο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο.
"Η Γροιλανδία είναι πολύ σημαντική για την εθνική μας ασφάλεια", επανέλαβε ο Τραμπ και πρόσθεσε: "Το πρόβλημα είναι πως η Δανία δεν μπορεί να κάνει κάτι, εάν η Ρωσία ή η Κίνα θελήσουν να καταλάβουν τη Γροιλανδία".
Ακόμη, ο Τραμπ υποστήριξε: "Εμείς όμως μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το διαπιστώσατε αυτό την περασμένη εβδομάδα, με τη Βενεζουέλα".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr