Τραμπ: Πιθανή παράταση της εμπορικής ανακωχής των 90 ημερών με Κίνα

Το ενδεχόμενο να παρατείνει την εμπορική συμφωνία με Κίνα αφήνει ανοιχτό ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter

tramp-pithani-paratasi-tis-emporikis-anakwxis-twn-90-imerwn-me-kina
SHARE THIS
0
SHARES

Πρόθυμος να παρατείνει την εμπορική ανακωχή των 90 ημεερών με τη Κίνα εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ, μετά τη διαπραγμάτευση που έγινε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπινγκ στο Μπουένος Άϊρες, το περασμένο Σάββατο. 

«Οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη αρχίσει. Εκτός αν παραταθούν, θα τελειώσουν σε 90 ημέρες από την ημερομηνία του θαυμάσιου και πολύ εγκάρδιου δείπνου με τον Πρόεδρο Σι στην Αργεντινή», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι μια «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συμφωνία είναι δυνατή με την Κίνα. Αν είναι, θα επιτευχθεί», έγραψε ακόμη στο Twitter o πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος Σι και εγώ θέλουμε αυτή η συμφωνία να γίνει και πιθανόν να γίνει», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως είναι ο «Άνθρωπος των τελωνειακών δασμών» που κάνει να πληρώσουν εκείνοι που «λεηλατούν τα μεγάλα πλούτη του Έθνους μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε το Σάββατο (1/12) να καθυστερήσει κατά 90 ημέρες την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες υπόκεινται ήδη σε τελωνειακούς δασμούς 10%.

Σε αντάλλαγμα, ο Κινέζος ηγέτης δέχθηκε κυρίως να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα και με αυτό τον τρόπο να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα που απεχθάνεται τόσο πολύ ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι αγορές αυτές, κυρίως αγροτικών προϊόντων, πρέπει να αρχίσουν «αμέσως».

Ο δισεκατομμυριούχος απειλούσε να αυξήσει τους δασμούς αυτούς από την 1η Ιανουαρίου. Αφότου έφθασε στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε μια επίθεση εναντίον των εμπορικών πρακτικών της Κίνας τις οποίες θεωρεί --ακριβώς όπως και οι Ευρωπαίοι-- ανέντιμες, όπως για παράδειγμα την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας ή ακόμη τον μη σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook