Τρεις νεκροί στην Αυστραλία από καταιγίδες (video)

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, από καταστροφική καταιγίδα -«από τις μοναδικές της δεκαετίας»- που χτύπησε το Νιούκαστλ

SHARE THIS
0
SHARES

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, από καταιγίδα που «χτύπησε» το Νιούκαστλ, την περιοχή Χάντερ και το Σίδνεϊ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να λαμβάνουυν μέτρα  για τις καταιγίδες που ταξιδεύουν νότια την Τρίτη.

Οι καταιγίδες που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας δεν αναμένεται να υποχωρήσουν πριν την Τετάρτη. Στην Ντάνγκογκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ, όπου δεν υπήρχε ρεύμα και τηλεφωνική επιοινωνία, 2 άνδρες και 1 γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένο σπίτι. Η αστυνομία ανέφερε ότι εξετάζουν τις συνθήκες και αναμένεται το απόφθεγμα του ιατροδικαστή.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τις πλημμύρες το απόγευμα της Τρίτης. Περίπου 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς στο ρεύμα γιατί οι άνεμοι έφθασαν σε ταχύτητα τα 100 χλμ/ώρα.

Η διευθυντής εκτάκτων υπηρεσιών της Νέας Νότιας Ουαλίας, David Elliott, δήλωσε ότι τέτοιες σφοδρές καταιγίδες είχε να βιώσει η Νέα Νότια Ουαλία από το 2007: «Αυτή είναι η θύελλα της δεκαετίας» είπε.

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (SES) δεχόταν χθες περίπου 200 κλήσεις την ώρα κατά μέσο όρο.

Στο Στράουντ, βόρεια του Νιούκαστλ, ένα σχολικό λεωφορείο χωρίς μαθητές παρασύρθηκε από το δρόμο το πρωί της Τρίτης. Ο οδηγός είχε προσπαθήσει να οδηγήσει σε πλημμυρισμένο τμήμα του δρόμου και έπεσε ομαλά σε χαντάκι.«Αυτή είναι μια εικόνα που πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει και το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που ζούμε τις τελευταίες 24 ώρες. Οι άνθρωποι χρειάζονται την βοήθειά μας και σίγουρα χρειαζόμαστε τα σωστικά συνεργεία της Νέας Νότιας Ουαλίας για να φροντίσουν και να ενημερώνουν τους πολίτες να επιστρέφουν στα σπίτια τους πριν το απόγευμα, γιατί ο αγώνας της νυκτερινές ώρες, για την οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης είνα εξαιρετικά δύσκολος».

ΠΗΓΗ: theguardian.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook