Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μακελειό στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση από την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, μόλις 2 εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

tzixantistes-etoimazan-makeleio-stous-olumpiakous-tou-rio
SHARE THIS
0
SHARES

Ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας σε 8 πολιτείες της χώρας, μόλις 2 εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Η αστυνομία συνέλαβε 10 ανθρώπους, μέλη μιας ομάδας η οποία – όπως ανακοινώθηκε – ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν πότε έγινε η επιχείρηση. Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο ισλαμικές σελίδες οι οποίες παρείχαν οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιες να εξαπολύσει επιθέσεις κατά τουριστών στο Ρίο. 

 

Θα δρούσαν ως «μοναχικοί λύκοι»

Στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες δίνονταν 17 τεχνικές για τρομοκρατικές ενέργειες, σε αεροδρόμια και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, με μαχαιρώματα, δηλητηριάσεις, απαγωγές, καταστάσεις ομηρίας και κινήσεις αντιπερισπασμού της αστυνομίας με κινητοποίησή τους σε λάθος σημεία.

Οι τρομοκράτες θα ενεργούσαν με την τακτική των «μοναχικών λύκων», δηλαδή χωρίς να παίρνουν εντολές για δράση κεντρικά από κάποιον συντονιστή, αλλά αυτοσχεδιάζοντας, με στόχο να μην εντοπιστούν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους και να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό των αρχών. 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook