Ο Τζόναθαν Άντικ, συνιδιοκτήτης της Mango και γιος του ιδρυτή της εταιρίας Ισάκ Άντικ, συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση σε γκρεμό κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που έκαναν μαζί.
Ο 45χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε την Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου έξω από τη Βαρκελώνη για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση, ενώ εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε στο Bloomberg ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Οι ισπανικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας σε σχέση με τον θάνατο του Ισάκ Άντικ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 2024. Η οικογένεια είχε εξαρχής υποστηρίξει ότι επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα, ωστόσο οι έρευνες συνεχίστηκαν, καθώς ο Τζόναθαν ήταν το μοναδικό άτομο που βρισκόταν μαζί του την ώρα της πεζοπορίας.
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι Αρχές που θεωρούσαν τον κληρονόμο ύποπτο εδώ και μήνες, προχώρησαν τελικά στη σύλληψή του μετά από πολύμηνη συλλογή στοιχείων. Ο δικαστής του Μαρτορέλ φέρεται να διέταξε την προσωρινή του κράτηση, δίνοντάς του ωστόσο τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η οικογένεια Άντικ εμφανίζεται να στηρίζει απόλυτα τον Τζόναθαν. Μέσω εκπροσώπων της, σύμφωνα με την El Pais, δήλωσε πεπεισμένη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν και ότι η αθωότητά του είναι δεδομένη.

🚨🚓 El fill d'Isac Andik, detingut per l'homicidi del seu pare | @palacios_isabel @carolespona @isabelojedam
— RTVE Notícies (@rtvenoticies) May 19, 2026
➕ Info: https://t.co/qyoTemIZ0R pic.twitter.com/E4ikBz5UUU
Ποιος είναι ο Τζόναθαν Άντικ
Ο Τζόναθαν Άντικ γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε σε ιδιαίτερα προνομιούχο περιβάλλον, πριν ακόμη η Mango εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μόδας στον κόσμο. Φοίτησε στο ελβετικό οικοτροφείο Beau Soleil και στη συνέχεια σπούδασε επικοινωνία οπτικοακουστικών μέσων στις ΗΠΑ, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο IESE Business School της Βαρκελώνης με κατεύθυνση τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Παρότι οι γονείς του χώρισαν, διατήρησε στενή σχέση με τις δύο αδελφές του, Τζούντιθ και Σάρα, οι οποίες επίσης δραστηριοποιήθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση.
Ο ίδιος μπήκε στη Mango το 2005, σε ηλικία 24 ετών, περνώντας από διάφορα πόστα της εταιρίας. Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό, τη δημιουργική κατεύθυνση και το management, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε να αναπτύξει την ανδρική σειρά της Mango διεθνώς.
Η πορεία του μέσα στην εταιρία τον είχε καταστήσει επί χρόνια τον επικρατέστερο διάδοχο του πατέρα του. Ο ίδιος ο Ισάκ Άντικ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ο γιος του λειτουργούσε ουσιαστικά ως CEO της επιχείρησης. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια η διοίκηση πέρασε σταδιακά στα χέρια του Τόνι Ρουίθ, με τον Τζόναθαν να παραμένει αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του αποσύρθηκε από τα καθημερινά εκτελεστικά του καθήκοντα, ώστε να αναλάβει τη διαχείριση των οικογενειακών holding που ελέγχουν το 95% της Mango.
Η υπόθεση είχε αρχικά κλείσει τον Ιανουάριο του 2025 ως ατύχημα, ωστόσο αργότερα άνοιξε ξανά, καθώς οι Αρχές εντόπισαν σύμφωνα με τοπικά μέσα αντιφάσεις στις καταθέσεις του Τζόναθαν Άντικ.
Έτσι, η υπόθεση που αρχικά παρουσιαζόταν ως τραγικό δυστύχημα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θρίλερ της ισπανικής επιχειρηματικής ελίτ, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


