Follow us

Τζόνι Ντεπ: Νικητής στη δικαστική μάχη με την Άμπερ Χερντ - Συκοφαντική δυσφήμηση οι κατηγορίες για κακοποίηση

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, σε ένα άρθρο της στην Washington Post το 2018 - Αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων θα λάβει ο σταρ του Χόλιγουντ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τζόνι Ντεπ Άμπερ Χερντ

Το σώμα των επτά ενόρκων στη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ έβγαλε την ετυμηγορία του και το Δικαστήριο της Κομητείας Fairfax της Βιρτζίνια αποφάσισε υπέρ του διάσημου ηθοποιού, κρίνοντας ότι έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμησης από την πρώην σύζυγό του.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της σε ένα άρθρο της στην Washington Post το 2018, στο οποίο έγραφε ότι είναι "ένα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση".

H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι οι δηλώσεις της Χερντ για τον γάμο της ήταν "ψευδείς" και ότι ενήργησε με "πραγματική κακία".

Τζόνι Ντεπ: Νικητής στη δικαστική μάχη με την Άμπερ Χερντ - Συκοφαντική δυσφήμηση οι κατηγορίες για κακοποίηση

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου οι θαυμαστές του Ντεπ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, φωνάζοντας το όνομά του ρυθμικά.

Η κριτική επιτροπή επιδίκασε στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση 15 εκατ. δολάρια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δύο από τους ισχυρισμούς της Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ντεπ δεν αποδείχθηκαν πλήρως.

Ωστόσο, η ετυμηγορία αναφέρει ότι ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμησε τη Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες.

Ένας από τους δικηγόρους του Ντεπ είχε αναφέρει στην Daily Mail ότι η Χερντ είχε κάνει μια "φάρσα" όταν κάλεσε την αστυνομία στο διαμέρισμά τους τον Μάιο του 2016. Αυτή η διαπίστωση κρίθηκε ως ψευδής. Της επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε Επίσης

Η πρώτη αντίδραση της Άμπερ Χερντ

Αμπερ Χερντ

Η Άμπερ Χερντ άκουσε ανέκφραστη την ετυμηγορία των ενόρκων, ενώ αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι από το δικαστήριο. Λίγο αργότερα προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Γυρνάει τον χρόνο πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Διαβάστε Επίσης

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται να έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά".

Εκατέρωθεν μηνύσεις

Η πολύκροτη δίκη σημαδεύτηκε από την αμοιβαία εκτόξευση κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία και έφερε στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής των δυο σταρ του Χόλιγουντ.

τζονι ντεπ

Η ζωή της Αμπερ Χερντ "έχει γίνει κόλαση" από την έναρξη της δίκης, δήλωσε η συνήγορός της Ιλέιν Μπρέντχοφτ κατά την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρφαξ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Η συνήγορός της ζήτησε από τους ενόρκους - πέντε άνδρες και δύο γυναίκες - να απορρίψουν τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ "για να της επιτρέψουν να συνεχίσει τη ζωή της και να μεγαλώσει το παιδί της".

Ο σταρ της κινηματογραφικής σειράς "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" μήνυσε για δυσφήμηση την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αναφερθεί σε άρθρο γνώμης στην Washington Post το 2018 σε ένα "δημόσιο πρόσωπο που ενσαρκώνει την συζυγική βία", χωρίς να κατονομάσει τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ απαιτούσε αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Η Άμπερ Χερντ πέρασε την αντεπίθεση και απαίτησε διπλάσιο ποσό αποζημίωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η "άχρηστη μήνυση" παρατείνει "τις εναντίον της καταχρήσεις και την παρενόχληση στις οποίες την έχει υποβάλει ο Τζόνι Ντεπ".

Θανατικές απειλές

Από τις 11 Απριλίου, ενώπιον των ενόρκων κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, ενώ ηχητικές και οπτικές καταγραφές αποκάλυψαν σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της κοινής ζωής του ζευγαριού που καμία σχέση δεν έχουν με τη λάμψη του Χόλιγουντ.

ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ

Η ηθοποιός διηγήθηκε πώς ο Τζόνι Ντεπ μεταμορφωνόταν σε "τέρας" υπό την επήρεια εκρηκτικού κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ και ότι δεν ακολουθούσε θεραπεία απεξάρτησης.

Η Άμπερ Χερντ τον κατηγόρησε ότι την είχε βιάσει, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι τον Μάρτιο 2015, έναν μήνα μετά τον γάμο τους στην Αυστραλία, όπου ο ηθοποιός γύριζε την πέμπτη συνέχεια των "Πειρατών της Καραϊβικής".

Εκείνη την ημέρα, ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε με κομμένο το άκρο ενός δακτύλου του και νοσηλεύθηκε. Δήλωσε ότι προκλήθηκε από σπασμένο μπουκάλι που του εκσφενδόνισε η Άμπερ Χερντ. Εκείνη υποστήριξε ότι τραυματίσθηκε μόνος του.

Αφού τον εγκατέλειψε, τον Μάιο 2016, η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι έγινε στόχος εκστρατείας δυσφήμησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατέστρεψε την καριέρα της.

Κατήγγειλε ότι ήταν στόχος "παρενόχλησης" από την αρχή της δίκης, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, και ότι έχει δεχθεί "χιλιάδες" θανατικές απειλές.

Ο Τζόνι Ντεπ είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμηση στο Λονδίνο το 2020, κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, που τον είχε χαρακτηρίσει "βίαιο σύζυγο".

Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και δηλώνουν εκατέρωθεν ότι έχασαν από 40-50 εκατομμύρια δολάρια από την πτώση του κασέ τους μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην Washington Post.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 29 Σεπ 2023 | 15:11

Reuters: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του μεγιστάνα της πληροφορικής Τζον Μακάφι

Ο Τζον Μακάφι βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 75 ετών στις 23 Ιουνίου του 2021 μέσα στο κελί του σε φυλακή της Ισπανίας.

«ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ» 29 Σεπ 2023 | 14:57

Τι συμβαίνει στη Σουηδία; - Ο πρωθυπουργός κατεβάζει τον στρατό για να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες μεταναστών

"Είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Σουηδία" δήλωσε ο πρωθυπουργός που ζητά να κατέβει στους δρόμους ο στρατός για να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες που δρουν στη χώρα

ΤΗΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 29 Σεπ 2023 | 14:11

Θηριωδία στο Κιργιστάν: Καταδικασμένος για βιασμό έκοψε τη μύτη και τα αφτιά της συζύγου του - Τη βασάνιζε μπροστά στο παιδί τους

Σε απίστευτης αγριότητας βασανιστήρια υπέβαλε την πρώην σύζυγό του καταδικασμένος βιαστής - Την βασάνιζε μπροστά στο παιδί τους.

ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 29 Σεπ 2023 | 13:40

Αθόρυβη Μελάνια: Τα παίρνει όλα με τρίτο προγαμιαίο συμβόλαιο - Γιατί ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τον... πύργο του

Νομικές ενέργειες για να εξασφαλίσει το μέλλον της και αυτό του γιου της κάνει η Μελάνια την ώρα που ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει σημαντικά ακίνητα.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΕΣΑΒΑΡ 29 Σεπ 2023 | 13:21

Πακιστάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί και 58 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί - Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι [εικόνες]

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας στο τζαμί στο Πακιστάν έχει φτάσει τους 52.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ 29 Σεπ 2023 | 10:52

Ινδία: 35χρονος είχε καταπιεί από κουμπιά μέχρι κλειδαριές - Οι γιατροί αφαίρεσαν 60 αντικείμενα από το στομάχι του

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο ασθενής είχε καταπιεί τουλάχιστον 60 μικροαντικείμενα, από κουμπιά μέχρι ακουστικά και κλειδαριές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 29 Σεπ 2023 | 09:59

Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ: Είναι απειλή για τη δημοκρατία

Είναι απειλή για την αμερικανική Δημοκρατία, η ιδεολογία του "απειλεί την ίδια την ύπαρξη του έθνους μας", σημειώνει για τον Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν.

ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ 29 Σεπ 2023 | 08:47

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία

Η έξοδος των Αρμενίων από το Καραμπάχ άρχισε μετά από την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 29 Σεπ 2023 | 08:41

Ουκρανία: O ΔΟΑΕ ζήτησε την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι εξέφρασε πρόσφατα ανησυχία για την πλημμελή τεχνική συντήρηση και τη παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 28 Σεπ 2023 | 23:51

Μακελειό στην Ολλανδία: Τρεις οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο Ρότερνταμ - Πέθανε το 14χρονο κορίτσι

Η μητέρα του παιδιού, 39 ετών και κάτοικος του Ρότερνταμ, έχασε επίσης τη ζωή της στο αιματηρό περιστατικό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ 28 Σεπ 2023 | 23:35

Σάλος στην Αυστρία με τον Καγκελάριο: "Ας φάνε McDonald's, δεν είναι υγιεινά αλλά φθηνά" είπε για τα παιδιά των φτωχών γονιών

"Αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο", συνέχισε ο Καρλ Νεχάμερ προκαλώντας πάρα πολλές αντιδράσεις.

ΚΟΓΚΡΕΣΟ 28 Σεπ 2023 | 23:10

ΗΠΑ: Ο αντικαταστάτης του Μενέντεζ θα εξετάσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία - Ο ρόλος της Σουηδίας

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπεν Κάρντιν συζήτησε το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με Τούρκους αξιωματούχους.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 23:01

"Αυλαία" στην πολύκροτη υπόθεση του Οσμάν Καβαλά: Παραμένει η ποινή των ισοβίων

Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των ισοβίων που είχε επιβληθεί στον Οσμάν Καβαλά - Αναιρέθηκε η ποινή των 18 ετών για τρεις συγκατηγορουμένους του