Υποβρύχιo ρομπότ στην αναζήτηση του χαμένου Boeing

Μετά από έξι εβδομάδες άκαρπων ερευνών οι αρχές ελπίζουν στις υποβρύχιες επιχειρήσεις στον Ινδικό- Εντοπίστηκαν κηλίδες καυσίμων- Με ταχύτητα μαχητικού πετούσε το Βoeing;

|
SHARE THIS
0
SHARES

Με υποβρύχιο ρομπότ θα προσπαθήσουν τώρα οι ομάδες ερευνών να αναζητήσουν το χαμένο Βoeing 777 της Malaysia Airlines. Μετά από έξι εβδομάδες άκαρπων ερευνών και ενώ πλέον δεν λαμβάνονται σήματα από τα βάθη του νότιου Ινδικού Ωκεανού, οι αρχές ελπίζουν ότι ίσως δώσουν τη λύση οι υποβρύχιες επιχειρήσεις.

Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι το αεροσκάφος έχει καταπέσει 1550 χιλόμετρα βορειοδυτικά του Πέρθ, το σημείο δηλαδή απ' όπου «έλαβαν» τα τέσσερα τελευταία σήματα που ενδεχομένως προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν κηλίδες καυσίμων.

Το ερευνητικό πλοίο Ocean Shield θα αποσυρθεί και θα αναλάβει το Bluefin-21. 

Πόσο χαμηλά πετούσε το Boeing; 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Times, το Boeing 777 πετούσε πολύ χαμηλά και μάλιστα με ταχύτητες που μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη αναπτύσσουν, για να αποφύγει τα ραντάρ.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η πιθανότητα το αεροσκάφος να πετούσε στα 45 χιλιάδες πόδια, 10 χιλιάδες πόδια πάνω από το φυσιολογικό ύψος πριν εξαφανιστεί και πέσει στα 5.000 πόδια. Αυτό το σενάριο εξηγεί και τον ισχυρισμό ρεπορτάζ της New Straits Times για κλήση του συγκυβερνήτη από το κινητό του μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Για να μπορέσει να πιάσει σήμα το κινητό θα έπρεπε να πετούσε σε ύψος κάτω από τα επτά χιλιάδες πόδια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook