
Στην κορυφαία γκάφα να προωθήσει κατά λάθος σε πολιτική συντάκτρια SMS στο οποίο την έβριζε ως ...« τρελή μάγισσα» υπέπεσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον.
«'Αγόρι μου, είναι μια λιγάκι τρελή μάγισσα» έγραφε σε τρίτο άτομο ο υπουργός αλλά το SMS εστάλη στην δημοσιογράφο Σαμάνθα Μέιντεν η οποία όμως του απάντησε με χιούμορ « Αγόρι μου, έστειλες το μήνυμά σου στην τρελή μάγισσα.»
Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Αυστραλίας, ο Πίτερ Ντάτον πίστευε ότι έστελνε το SMS στον πρώην υπουργό Πόλεων και Αστικής Ανάπτυξης Τζέιμι Μπριγκς, ο οποίος αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραίτηση αφού κατηγορήθηκε από μια δημόσια υπάλληλο για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια εξόδου του σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ.
Γιατί τα έβαλε με την Μέιντεν; αντέδρασε σε άρθρο της στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου News Corps σχετικά με την παραίτηση του Μπριγκς.
"Της ζήτησα αμέσως συγγνώμη και αυτή έκρινε ότι το εννοούσα", διευκρίνισε ο υπουργός σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του.
"Εδώ και χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα μεταξύ μας και (αυτό το περιστατικό) μας έκανε να γελάσουμε", πρόσθεσε.
Η Μέιντεν δήλωσε και αυτή σήμερα ότι δεν προσβλήθηκε και κάρφωσε τον υπουργό « Είναι λιγάκι λάθος ενός πρωτάρη».
Αλλά δεν αξίζει ωστόσο να παραιτηθεί γι'αυτό πρόσθεσε
Το SMS αυτό του Ντάτον δεν είναι η πρώτη γκάφα που κάνει. Τον Σεπτέμβριο είχε αναγκαστεί ξανά να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από ειρωνικό σχόλιο που είχε κάνει σχετικά με την άνοδο της στάθμης των υδάτων η οποία απειλεί τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού.
Τι είχε χάνει ο Μπρίγκς
Ο Μπριγκς, ο υπουργός που παραιτήθηκε είχε, σύμφωνα με τις εφημερίδες, περάσει το χέρι του στους ώμους μιας νεαρής υπαλλήλου του προξενείου και την είχε φιλήσει στο μάγουλο κατά την διάρκεια μιας εξόδου σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ. Κατά την παραίτησή του παραδέχθηκε ότι είχε υποπέσει σε ένα "σφάλμα επαγγελματικής κρίσης".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr