Χάλε: Ο δράστης είχε ανεβάσει αντισημιτικό μανιφέστο στο Διαδίκτυο

Ο δράστης της επίθεσης με στόχο συναγωγή στη Χάλε ανέβασε στο διαδίκτυο ένα αντισημιτικό «μανιφέστο» πριν εξαπολύσει την επίθεση.

xale-o-drastis-eixe-anebasei-antisimitiko-manifesto-sto-diadiktuo
SHARE THIS
0
SHARES

Ο δράστης της επίθεσης με στόχο συναγωγή στη Χάλε (νοτιοανατολική Γερμανία) ανέβασε στο διαδίκτυο ένα αντισημιτικό «μανιφέστο» πριν εξαπολύσει την επίθεση, ανέφεραν το ειδικευμένο ινστιτούτο παρακολούθησης της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο SITE Intelligence Group και η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η διευθύντρια του SITE, η Ρίτα Κατς, ανέφερε μέσω Twitter ότι το έγγραφο «μοιάζει να δημιουργήθηκε πριν από μία εβδομάδα, την 1η Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με την ίδια, περιέχει «φωτογραφίες των όπλων και των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν» στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων «αυτοσχέδιων όπλων», ενώ κάνει λόγο για τον σκοπό του δράστη «να σκοτώσει όσο περισσότερους μη λευκούς ήταν δυνατόν, κατά προτίμηση εβραίους».

Η Die Welt ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι το κείμενο, έκτασης περίπου δέκα σελίδων, συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο του δράστη να επιτεθεί στη συναγωγή της Χάλε την ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ και να επιβιώσει.

φωτο Reuters

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook