X

Χάος σε αεροδρόμια των ΗΠΑ και του Καναδά: Χάκερ πρόβαλαν μηνύματα υπέρ της Χαμάς με ύβρεις για Νετανιάχου και Τραμπ

Υπεύθυνος για την επίθεση φέρεται να είναι Τούρκος χάκερ όπως αναφέρεται σε ένα από ηχητικά μηνύματα.

Γράφει: TheToc team

Επίθεση από χάκερ υποστηρικτές της Χαμάς δέχθηκαν αεροδρόμια στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, σε ένα αεροδρόμιο της Πενσιλβάνια και δύο στη Βρετανική Κολούμπια, εμφανίστηκαν στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων συνθήματα υπέρ της Χαμάς και κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος και να σημειωθούν καθυστερήσεις σε ορισμένες πτήσεις.

Οι παραβιάσεις στα συστήματα προβολής μηνυμάτων στα αεροδρόμια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 14 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, θύματα των χάκερ έγιναν το Αεροδρόμιο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κελόουνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βικτόρια στον Καναδά. Ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γουίνδσορ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών του Καναδά, Transport Canada.

Υπεύθυνος για την επίθεση φέρεται να είναι Τούρκος χάκερ

Το CBC News μετέδωσε ότι χάκερ "απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου και μετέδωσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα" με ύβρεις για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε "Γ@@@@@ ο Νετανιάχου και ο Τραμπ". Το μήνυμα έχει "υπογραφή" καθώς ακούγεται ότι "ο Τούρκος χάκερ Cyber Islam ήταν εδώ".

Στις ΗΠΑ, καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Χάρισμπεργκ όταν από τα μεγάφωνα άρχισαν να ακούγονται συνθήματα όπως "Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Στον Καναδά, η Transport Canada ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στενά με ομοσπονδιακούς εταίρους ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ασφάλεια και την προστασία των λειτουργιών του αεροδρομίου και για να μετριάσει τις διαταραχές από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον", αναφέρει δήλωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κελόουνα αναφέρει ότι διερευνά την παραβίαση των συστημάτων του. Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι είδαν και άκουσαν μηνύματα υπέρ της Χαμάς και κατά του Τραμπ στο αεροδρόμιο στο Οκάναγκαν.

Διαβάστε Επίσης