Χάος στο Μπουένος Άιρες από ογκώδη διαδήλωση για τους φτωχούς

Χαμός στο Μπουένος Άιρες από χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση να αυξήσει την οικονομική ενίσχυση στους φτωχούς πολίτες

xaos-sto-mpouenos-aires-apo-ogkwdi-diadilwsi-gia-tous-ftwxous
SHARE THIS
0
SHARES

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές με πανό συνδικαλιστικών ενώσεων αλλά και οργανώσεων της Αριστεράς, κατέκλυσαν την Παρασκευή τους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής εμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει την οικονομική ενίσχυση προς τους φτωχότερους συμπολίτες τους.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, μεταξύ αυτών η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, έκλεισαν την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου –έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους παγκοσμίως– με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι να εγκρίνει το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αύξηση των επιδομάτων που δίνονται στους φτωχούς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω δημόσιας χρηματοδότησης.

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση διαθέτει το κουράγιο να αλλάξει την κατάσταση» δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο, αναπληρωτής γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου οδηγών φορτηγών.

«Αυτοί κυβερνούν προς όφελος πλουσιότερων τομέων. Εύχομαι να είχαν εργαστεί τόσο γρήγορα για την επίτευξη μιας λύσης προς όφελος των εργατών όπως έκαναν για τους αγρότες, για τους ανθρακωρύχους» συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Μάκρι αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, το οποίο ενέκρινε η Γερουσία αυτήν την εβδομάδα αλλά δεν έχει εξεταστεί από την κάτω Βουλή.

Φωτό: Reuters
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook