
Σε κατάσταση κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει τεθεί ο Ισημερινός, μετά τα απανωτά κρούσματα βίας από τις συμμορίες των καρτέλ ναρκωτικών.
Ένοπλοι κουκουλοφόροι με εκρηκτικά εισέβαλαν σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στο TC στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, αναγκάζοντας τους συντελεστές να πέσουν στο έδαφος και να υπακούσουν στις εντολές τους. Μάλιστα, για μία στιγμή τοποθέτησαν εκρηκτικό στο πέτο του παρουσιαστή.
Ο διαβόητος κακοποιός με το παρατσούκλι "Φίτο", επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών, κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές και η κυβέρνηση έχει κηρύξει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο 44χρονος κακοποιός θεωρείται ύποπτος συμμετοχής στη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία της χώρας Villavicencio.
BREAKING: Gunmen storm Ecuador television studiopic.twitter.com/azkpcIxJ3h
— The Spectator Index (@spectatorindex) January 9, 2024
Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί έχουν απαχθεί από εγκληματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισημερινού, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε τη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα, τρεις αστυνομικοί απήχθησαν στην επαρχία Λος Ρίος, ανακοίνωσε η αστυνομία αργότερα την Τρίτη, αφού μια περίπολος χτυπήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Νομπόα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο, κήρυξε τη Δευτέρα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας 60 ημερών, επιτρέποντας στρατιωτικές περιπολίες, μεταξύ άλλων και στις φυλακές και ορίζοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ως απάντηση στην εξαφάνιση του διαβόητου "Φίτο".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr