X

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Μιλάνο

Πορεία διαμρτυρίας 5.000 ατόμων ως αντίδραση στην αποψίλωση δασικών εκτάσεων στην περιοχή της Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο, στο πλαίσιο της κατασκευής υποδομών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Γράφει: TheToc team

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Ολυμπιακό Χωριό στο Μιλάνο, μετά τη χθεσινή έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου 5.000 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με μέλη αυτόνομων συνδικάτων βάσης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η κινητοποίηση οργανώθηκε ως αντίδραση στην αποψίλωση δασικών εκτάσεων στην περιοχή της Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο, στο πλαίσιο της κατασκευής ολυμπιακών υποδομών, αλλά και στον αποκλεισμό τρανς αθλητών από τη διοργάνωση.

Η πορεία εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό ειρηνικά. Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προχώρησε σε ρίψη κροτίδων και καπνογόνων προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση γκλοπ, αντλιών νερού και χημικών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά προσαγωγές από την ιταλική αστυνομία.

Διαβάστε Επίσης