Χονγκ Κόνγκ: Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές-αστυνομία

Αντιμέτωποι με κλομπ και σπρέι πιπεριού βρέθηκαν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ που επιχείρησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

xongk-kongk-nees-sugkrouseis-anamesa-se-diadilwtes-astunomia
SHARE THIS
0
SHARES

Την Κυριακή, για ακόμα ένα βράδυ, έξω από τα γραφεία της κυβέρνησης εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας και έντασης ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. Οι πρώτοι έκαναν χρήση των κλομπ και σπρέι πιπεριού, όταν οι δεύτεροι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις. Μερίδα διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία. 

Σαράντα συλλήψεις

 «Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας. Σαράντα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Τραυματίες υπήρξαν και από την πλευρά των διαδηλωτών ωστόσο δεν δόθηκε ακριβής αριθμός στη δημοσιότητα. 

Το πρωί ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το Χονγκ Κονγκ που απολαμβάνει σημαντική αυτονομία από την Κίνα περνά τη χειρότερη πολιτική κρίση μετά την επιστροφή του στο Πεκίνο το 1997.

Φωτογραφία: Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook