Χωρίς εκπλήξεις η νέα ρωσική κυβέρνηση

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, παρουσίασε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύνθεση της νέας ρωσικής κυβέρνησης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χωρίς εκπλήξεις η νέα ρωσική κυβέρνηση

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, παρουσίασε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύνθεση της νέας ρωσικής κυβέρνησης, την οποία ενέκρινε αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράφοντας τα σχετικά διατάγματα, δείχνοντας πως δεν είχε αντιρρήσεις για τα ονόματα που προτάθηκαν. Αυτό απορρέει και από τις δημόσιες δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου και συγκεκριμένα όταν απευθυνόμενος προς τον Ρώσο πρωθυπουργό είπε ότι «μαζί σας συζητήσαμε ουσιαστικά όλες τις υποψηφιότητες που παρουσιάσατε» «και από το πρωί συζητήσαμε μερικές από αυτές». Αναφερόμενος μάλιστα στα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη νέα κυβέρνηση ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «είναι άτομα γνωστά, που έχουν καλή εργασιακή εμπειρία, κάτι που έδειξαν και στις άλλες θέσεις που είχαν».

Συνεπώς, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν είχε καμία έκπληξη καθώς στις κύριες υπουργικές θέσεις παραμένουν αρκετοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα συνεχισθεί η ιδία εξωτερική και εσωτερική πολιτική κατά την διάρκεια της νέας θητείας του προέδρου Πούτιν. Η μόνη διαφορά όσον αφορά την σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι ότι θα απαρτίζεται από 22 μέλη έναντι των 21 μελών που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση, Κράτησε τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του με εξαίρεση τον πρώην υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ με τους Ρώσους αθλητές.

Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο ηλικίας 68 ετών Σεργκέι Λαβρόφ, ένας διακεκριμένος Ρώσος διπλωμάτης ο οποίος κατέχει την θέση αυτή στο τιμόνι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής από το 2004.

Στην θέση του υπουργού Άμυνας, βρίσκεται ο ηλικίας 62 ετών Σεργκέι Σόϊγκου, ένας άνθρωπος που εκπροσώπησε επάξια τον πρόεδρο Πούτιν στα μέτωπα της Συρίας πρωτοστατώντας στον εκσυγχρονισμό του ρωσικού στρατού.

Υπουργός Οικονομικών παραμένει ο ηλικία 55 ετών Αντόν Σιλουάνοφ, ένας άνθρωπός που διαχειρίσθηκε από το 2011 τα οικονομικά της χώρας και τις δύσκολες φάσεις που πέρασε η ρωσική οικονομία. Ο ίδιος διορίσθηκε και στην θέση του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, όντας έτσι το δεύτερο στην ιεραρχία πρόσωπο της κυβέρνησης μετά τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Νεότερος σε ηλικία υπουργός είναι ο ηλικίας 35 ετών υπουργός Οικονομίας Όλεγκ Ορέσκιν, ο οποίος τοποθετήθηκε στην θέση αυτή το 2016, παίρνοντας την θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας που είχε εμπαλκεί σε οικονομικό σκάνδαλο.

Ο ηλικίας 48 ετών αμφιλεγόμενος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι ο οποίος έχει επικριθεί αρκετές για τις συντηρητικές του θέσεις παρέμεινε στη θέση.

Ο ηλικίας 46 ετών Αλεξάντρ Νόβακ, ένας άνθρωπος που διεξήγαγε επιτυχώς διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, παραμένει στην θέση του Υπουργού Ενέργειας στην οποία βρίσκεται από το 2012.

Στο τιμόνι του υπουργείου Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο ηλικίας 57 ετών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012, ενώ υπουργός Υγείας, διορίσθηκε η ηλικίας 57 ετών Βερόνικα Σκβαρτσόβα η οποία βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2016.

Υπουργός Δικαιοσύνης διορίσθηκε ο ηλικίας 49 ετών Αλεξάντρ Κονοβάλοβ, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2008, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής προστασίας ο ηλικίας 51 ετών Μαξίμ Τοπίλιν ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ο ηλικίας 49 ετών Ντενίς Μαντούροφ ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012.

Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η ηλικίας 58 ετών Όλκα Βασιλιεβα, η οποία βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2016, υπουργός Εκτάκτων Αναγκών ο ηλικίας 51 ετών Γιεβγκένι Ζίνιτσεφ ο οποίος υπήρξε υποδικοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Νέος υπουργός Μεταφορών διορίσθηκε ο ηλικίας ο 45χρονος Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών από το 2015.

Υπουργός Αγροτικής οικονομίας διορίσθηκε ο ηλικίας 40 ετών Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Ο 36χρονος Αλεξάντρ Καζλόφ αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής, ο 39χρονος Κονσταντίν Νοσκόφ αναλαμβάνει υπουργός Τηλεπικοινωνιών και ο ηλικίας 41 ετών Μιχαήλ Κοτούκοφ αναλαμβάνει υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Παιδείας.

Υπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ο 48χρονος Πάβελ Κολομπκόφ, που είχε αντικαταστήσει το 2016 τον Βιτάλι Μούτκο ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ.

Υπουργός Φυσικών Πόρων και Οικολογίας αναλαμβάνει ο 46χρονος Νμτίτρι Κομπίλκιν, υπουργός Υποδομών ο 49χρονος Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ, υπουργός Ανάπτυξης του Βόρειου Καυκάσου ο Σεργκέι Τσεμποτάρεφ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 19 Οκτ 2020 | 20:47

"Vice Admiral Kulakov": Στον Πειραιά το εντυπωσιακό ανθυποβρυχιακό πλοίο της Ρωσίας [Εικόνες-Βίντεο]

Τα ρωσικά πλοία πραγματοποιούν εθιμοτυπική τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα - Έχουν καταπλεύσει στον Πειραιά.

16 Οκτ 2020 | 21:18

Κορονοϊός: Η Ρωσία ετοιμάζει και τρίτο εμβόλιο - Εντός του 2021 η παραγωγή του

Μετά το Sputinik-V και το EpiVacKorona, η Ρωσία αρχίζει την παραγωγή και τρίτου εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΜΗΝΥΜΑ 15 Οκτ 2020 | 14:40

Η Ρωσία στηρίζει την Ελλάδα: Έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια διαμηνύει η Ρωσία

ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ 14 Οκτ 2020 | 08:29

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο - "Δεν φοβήθηκα" [βίντεο]

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είναι ο πρώτος Έλληνας, οποίος εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik 5 κατά του κορονοϊού.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ 13 Οκτ 2020 | 11:07

Κορονοϊός - Βαλέριος Ασλανίδης: Ποιος είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με ρωσικό εμβόλιο - Η ζωή του [βίντεο]

Ο Έλληνας πόντιος Βαλέριος Ασλανίδης εμβολιάστηκε για να δώσει το καλό παράδειγμα.

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ 05 Οκτ 2020 | 21:48

Ρωσία: Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Χερσόνησο της Καμτσάτκας - "Ξεβράστηκαν" χιλιάδες νεκρά ζώα [εικόνες]

Η Ρωσία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τις ακτές στην Καμτσάτκα ενώ η Greenpeace χαρακτήρισε την κατάσταση ως οικολογική καταστροφή

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 05 Οκτ 2020 | 19:05

Σοκάρει ο διάλογος Πούτιν-Κλίντον για τη βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ το 2000 [βίντεο]

20 χρόνια έχουν περάσει από τη βύθιση του ρωσικού υποβρυχίου Κουρσκ με τους 118 νεκρούς - Τι έλεγαν τότε Πούτιν και Κλίντον

ΕΩΣ 500 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 05 Οκτ 2020 | 12:01

Κορονοϊός: Παρατείνεται έως 12 Οκτωβρίου η αεροπορική οδηγία για Ρωσία - Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ρωσίας.

ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 02 Οκτ 2020 | 13:28

Πούτιν: Η "ζωτικότητα" του Τραμπ θα του επιτρέψει να νικήσει τον κορονοϊό

Το τηλεγράφημα του Πούτιν στον Τραμπ και οι ευχές του για ανάρρωση από τον κορονοϊό.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ 01 Οκτ 2020 | 12:37

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Παρίσι κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει μισθοφόρους από τη Συρία

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνομιλία δεν αναφέρεται καθόλου το θέμα των κατηγοριών της Γαλλίας για τους μισθοφόρους.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ 29 Σεπ 2020 | 22:51

Έξαλλη η Ρωσία με τον Πομπέο: Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό

Αντιρωσική υστερία καταλογίζει η Ρωσία στον Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα

«ΟΧΙ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ 29 Σεπ 2020 | 21:07

Επικίνδυνο αδιέξοδο στον Καύκασο: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αρνούνται τον διάλογο - Για ευρεία κλιμάκωση προειδοποιεί η Ζαχάροβα

Σε αδιεξοδο οδηγείται η σύρραξη στον Καύκασο την ίδια στιγμή που η Ρωσία διαπιστώνει μια ευρείας κλίμακας επιδείνωση της διένεξης.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 29 Σεπ 2020 | 18:18

Βλάντιμιρ Πούτιν: Θα κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό