Η υπόθεση Πελικό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη στη Γαλλία, 11 μήνες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης των 51 βιαστών της Ζιζέλ Πελικό, με ηθικό αυτουργό και διοργανωτή των σεξουαλικών κακοποιήσεών της τον ίδιο της τον σύζυγο.
Μάλιστα, ο Ντομινίκ Πελικό έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς οι γαλλικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκταφή των λειψάνων μιας 23χρονης γυναίκας, της Σοφί Ναρμ, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 1991 στο Παρίσι.
Ο σκοπός είναι να διερευνηθεί εάν ο 72χρονος σήμερα άνδρας, καταδικασμένος σε 20 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση νάρκωσης και βιασμού της συζύγου του, ευθύνεται και για αυτό το έγκλημα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Liberation, με πληροφορίες του AFP, το Εφετείο των Βερσαλλιών ενέκρινε την εκταφή της σορού της άτυχης μεσίτριας ακινήτων, κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου του Πελικό, Μπεατρίς Ζαβαρό.
Το δικαστήριο άναψε τελικά το "πράσινο φως", αφού αρχικά το αίτημα για εκταφή είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο 72χρονος σκοπεύει να αποδείξει την αθωότητά του για το συγκεκριμένο έγκλημα.
Η Ζαβαρό σχολίασε πως πρόκειται για "μια μικρή δικαστική νίκη", επειδή ο πελάτης της "αρνείται κάθε εμπλοκή του" στην υπόθεση, προσθέτοντας ότι "ο στόχος είναι να βρεθεί κάτι στα λείψανα του θύματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη".
Καθώς η Γενική Εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι πλέον το Εφετείο άνοιξε τον δρόμο για την εκταφή, ο ίδιος ο Ντομινίκ Πελικό πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αποκλειστεί η εμπλοκή του.