X

Αποκαλύψεις φρίκης για το μακελειό των 4 φοιτητών στο Άινταχο - Τι αντίκρισε η αστυνομία όταν μπήκε στο σπίτι

Στο προσκήνιο ξανά η ειδεχθής δολοφονία στις ΗΠΑ - Ντοκουμέντα από τις πράξεις του δολοφόνου-αίνιγμα

Γράφει: TheToc team

Ένας τεράστιος όγκος φωτογραφικών ντοκουμέντων από το μακελειό στο φοιτητικό διαμέρισμα του Αϊντάχο όπου δολοφονήθηκαν τέσσερις φοιτητές δόθηκεγια πρώτη φορά στη δημοσιότητα επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση που, εδώ και τρία χρόνια, σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη. Πρόκειται για μία από πιο ειδεχθείς μαζικές δολοφονίες των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ που προκαλεί συγκίνηση και οργή για τις ευθύνες οι οποίες πλέον αναζητούνται και στις αρχές του Πανεπιστημίου κατά του οποίου έχουν στραφεί οι οικογένειες των θυμάτων.

Ο δολοφόνος-αίνιγμα που πάγωσε τις ΗΠΑ

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Ίθαν Τσάπιν, 20 ετών, από το Κόνγουεϊ της πολιτείας της Ουάσινγκτον, η Μάντισον Μόγκεν, 21 ετών, από το Κερ ντ’ Αλέν του Αϊντάχο, η Ζάνα Κερνόντλ, 20 ετών, από το Αβοντέιλ της Αριζόνα και η Κάιλι Γκονσάλβες, 21 ετών, από το Ράθντραμ του Αϊντάχο βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι όπου κατοικούσαν.

Ένοχος είναι ένας νέος άνδρας, 28 ετών κατά την τέλεση των τεσσάρων ανθρωποκτονιών, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ένας λαμπρός διδακτορικός φοιτητής εγκληματολογίας, βοηθός καθηγητή, στο Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσαν και τα θύματά του.

Ο Μπράιν Κομπέργκερ έχει ομολογήσει την ενοχή του για τη στυγερή τετραπλή δολοφονία 20χρονων φοιτητών την ώρα που κοιμόντουσαν και έχει αποκαλύψει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του αν και, ακόμα και σήμερα, παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα κίνητρά του.

Με την ομολογία του πάντως, και με τη συμφωνία που έκανε με τους εισαγγελείς της πολιτείας όπου τελέστηκαν τα εγκλήματά του, κατάφερε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να του επιβληθεί θανατική ποινή. Τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τα στυγερά εγκλήματά του, ο δολοφόνος-αίνιγμα της Αμερικής καταδικάστηκε σε τέσσερις φορες αμετάκλητα ισόβια. Ο 31 χρονος, πλέον, Κομπέργκερ εκτίει την ποινή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Μέγιστης Ασφάλειας του Αϊντάχο.

Ντοκουμέντα από τον τόπο του εγκλήματος

Τα νέα ντοκουμέντα - συνολικά 3.000 φωτογραφίες - από τον τόπο του εγκλήματος αποκαλύπτουν σκηνές φρίκης καθώς πρόκειται για τις φωτογραφίες που τράβηξε η αστυνομία στα καλυμμένα με αίμα δωμάτια των φοιτητών.

Η Αστυνομία του Αϊντάχο αποφάσισε να αναρτήσει όλο αυτό το υλικό της φρίκης στον ιστότοπό της. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικά ΜΜΕ, ωστόσο, εξαιτίας της σκληρότητας των εικόνων δεν τις αναδημοσιεύουμε σε αυτό το άρθρο.

Τα υπνοδωμάτια είναι ακατάστατα και το αίμα έχει πιτσιλίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια: πόρτες, τοίχους, έπιπλα, στρώματα, σεντόνια, το πάτωμα.

Πάνω σε ένα λευκό κομοδίνο υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα από αίμα, ενώ στον τοίχο έχει παγώσει το αίμα κάποιου που από τους φοιτητές που φαίνεται ότι στηρίχθηκε πριν καταρρεύσει.

Δίπλα στα στοιχεία που μαρτυρούν πόσο υπέφεραν τα τέσσερα θύματα του μανικού δολοφόνου τους, όλα τα άλλα θυμίζουν μια τυπική φοιτητική κατοικία από τις αναρίθμητες που στεγάζουν φοιτητές σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις μελών των οικογενειών των τεσσάρων δολοφονηθέντων φοιτητών, η αστυνομία "κατέβασε" προσωρινά τις φωτογραφίες αλλά δεσμεύτηκε να τις επαναδημοσιεύσει τις φωτογραφίες "σύντομα", όπως γράφει η εφημερίδα New York Post.

Σε δήλωση της αστυνομίας του Αϊντάχο αναφέρεται: "Είναι μια τραγική υπόθεση και δεν παίρνουμε αψήφιστα τον αντίκτυπο του εγκλήματος ή την δημοσιοποίηση των αρχείων". Η επιλογή της δημοσιοποίησης έγινε ωστόσο, στην κατεύθυνση της μέγιστης διαφάνειας γύρω από μία υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Επίσης