Follow us

Αποκάλυψη Politico: Η τεράστια περιουσία της πρώην γυναίκας του Πούτιν και ο 20 χρόνια νεότερος "Ironman" άντρας της

Η Λουντμίλα Πούτινα και ο σύζυγός της έχουν συγκεντρώσει περιουσία εκατομμυρίων στο Real Estate

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Από τότε που χώρισε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και ο νέος σύζυγός της έχουν συσσωρεύσει εκατ. ευρώ σε αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ευρώπη. Το περιοδικό "Politico" αποκαλύπτει τη ζωή της πρώην "πρώτης κυρίας" της Ρωσίας και την αμύθητη περιουσία μετά τον χωρισμό της με τον Πούτιν.

Διαβάστε Επίσης

ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

"Μετά το διαζύγιό της, η Οτσερέτναγια έχει ζήσει μια αυστηρά ιδιωτική ζωή, ακόμη και ο γάμος της το 2015 με τον Αρτούρ Οτσερέτνι, έναν λάτρη του τριάθλου Ironman, πάνω από 20 χρόνια νεότερό της κρατήθηκε μυστικός μέχρι που οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι είχε αλλάξει το επώνυμό της. Μια περιήγηση στο διαμέρισμά τους θα προσέφερε μια ματιά στο πώς ζούσαν, καθώς και μια ματιά στο τι μπορούν να αγοράσουν αρκετά εκατομμύρια "ρωσικά ευρώ" αναφέρει το Politico.

Σύμφωνα με το Politico, "Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Οτσερέτνι θα ήθελαν να διαθέσουν το διαμέρισμα στην αγορά. Το ζευγάρι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα. Άλλωστε, το Λονδίνο έχει ήδη θέσει την Οτσερέτναγια και τα ενήλικα παιδιά της υπό κυρώσεις.Αν οι Βρυξέλλες ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, το διαμέρισμα και το υπόλοιπο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό τους κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της κυριότητας τους".

"Ποτέ δεν πρόλαβα να μιλήσω με την Oτσερέτναγια ή τον σύζυγό της καθώς διέσχιζα την ήπειρο ακολουθώντας τις επενδύσεις τους σε ακίνητα. Αλλά αυτό που βρήκα κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς χρειάζεται για να τεθεί κάποιος υπό κυρώσεις. Αποκάλυψα επίσης πώς αλλάζει η συζήτηση, καθώς η ΕΕ παλεύει με το πώς να αντιμετωπίσει τα τεράστια ποσά των συχνά παράνομα κερδισμένων κεφαλαίων που εισέρρευαν σχεδόν άναρχα πριν ο πόλεμος ανατρέψει τη στενή σχέση ανάμεσα στα ρωσικά χρήματα και ορισμένους από τους πιο πολυτελείς προορισμούς της Ευρώπης" σημειώνει η αρθρογράφος του Politico Λεονί Κιγέφσκι

ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Βίος Ανθόσπαρτος

Όπως αναφέρει το περιοδικό Politico, η Λιουντμίλα ήταν παντρεμένη με τον Πούτιν για περίπου 30 χρόνια, κατά την άνοδό του από την αφάνεια στο πιο ισχυρό πρόσωπο της χώρας. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1983 όταν ο Πούτιν ήταν χαμηλόβαθμος αξιωματικός της KGB στο Λένινγκραντ (τώρα Αγία Πετρούπολη) και η Λιουντμίλα ήταν αεροσυνοδός της Aeroflot. Τον ακολούθησε στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας, όπου υπηρέτησε ως πράκτορας. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το ζευγάρι και οι δύο κόρες τους επέστρεψαν στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Πούτιν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως υπάλληλος στο γραφείο του δημάρχου.

Ως σύζυγος πολιτικού, η Λιουντμίλα Πούτινα, όπως ήταν τότε το όνομά της, κράτησε σχετικά χαμηλό προφίλ. Ακολούθησε τη δική της καριέρα μέχρι την εκλογή του Πούτιν ως πρωθυπουργού και στη συνέχεια βοήθησε στη δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου αφιερωμένου στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας. Η Πούτινα συμμετείχε σε κρατικά δείπνα και εκτελούσε καθήκοντα πρώτης κυρίας, όπως το άνοιγμα των τελετών για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κρεμλίνο, αλλά γενικά έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

"Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, αλλά εκείνη την εποχή, φαίνονταν και οι δύο αρκετά επαρχιώτες, αρκετά αβέβαιοι για το πώς να συμπεριφερθούν", είπε η Νίνα Χρουστσόβα, καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στο The New School στη Νέα Υόρκη και δισέγγονη του πρώην Σοβιετικού ηγέτη, Νικήτα Χρουστσόφ. "Το ντύσιμό της θυμάμαι… ήταν λίγο παράταιρο, αν και προσπάθησε να προσλάβει τον καλύτερο Ρώσο σχεδιαστή ρούχων"", είπε.

Καθώς ο Πούτιν εδραίωνε την εξουσία του, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές, που γρήγορα διαψεύστηκαν, για άλλες γυναίκες στη ζωή του [...] Το 2013, το ζευγάρι σταμάτησε για να μιλήσει σε τηλεοπτικό συνεργείο καθώς έφευγε από μια παράσταση μπαλέτου στο Κρεμλίνο. Ο γάμος τους τελείωσε, ανακοίνωσαν, με 'κοινή απόφαση'. Ο γάμος μπορεί να έληξε, αλλά ορισμένες πτυχές της σχέσης, ιδίως τα οικονομικά του στοιχεία, συνεχίστηκαν.

Όταν ο Πούτιν ρωτήθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το 2014 εάν σχεδίαζε να ξαναπαντρευτεί, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε με ένα αστείο: "Πρέπει πρώτα να παντρέψω την πρώην σύζυγό μου Λιουντμίλα και μετά θα σκεφτώ τον εαυτό μου".

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την προώθηση της ρωσικής γλώσσας, η Λιουντμίλα είχε δημιουργήσει ένα ίδρυμα που ονομάζεται Κέντρο Ανάπτυξης της Ρωσικής Γλώσσας, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε και μετατράπηκε σε Κέντρο Ανάπτυξης Διαπροσωπικών Επικοινωνιών.

ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Το 2016, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι είχε παντρευτεί τον Oτσερέτνι, τον πρόεδρό του. Το ίδρυμα είχε και ένα άλλο προνόμιο. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Πούτιν, είχε αποκτήσει ένα πρώην κυβερνητικό κτήριο στο κέντρο της Μόσχας που κάποτε ανήκε στον παππού του Ρώσου συγγραφέα Λέων Τολστόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπνευση για μια έπαυλη που περιγράφεται στο μυθιστόρημα "Πόλεμος και Ειρήνη", το Volkonsky House είχε ανακαινιστεί και επεκταθεί από το τμήμα ιδιοκτησίας της κυβέρνησης, το οποίο πρόσθεσε δύο νέους ορόφους στο ιστορικό κτίριο, σύμφωνα με μια έκθεση του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ακίνητο δόθηκε στη συνέχεια στο ίδρυμα της Οτσερέτναγια και η πρώην πρώτη κυρία φαίνεται ότι το χρησιμοποίησε παραγωγικά. Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το Κρεμλίνο, το κτίριο αποφέρει εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκιο που καταβάλλεται, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, σε μια εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο πατρικό της όνομα.

ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Η Κόστα ντελ Σολ

Ο γάμος των Οτσερέτντι, ο οποίος δεν είχε δημοσιοποιηθεί από κανένα από τα μέρη, έλαβε χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ζευγαριού επεκτεινόταν γρήγορα. Το διαμέρισμα που επισκεφτηκε η ρεπόρτερ στη Μαρμπέγια είναι ένα από τα δύο στην πόλη που απέκτησε ο Οτσερέτνι λίγο πριν τον γάμο. Αγόρασε το πρώτο το 2011 για περίπου 800.000 ευρώ και το δεύτερο το 2014 για περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα διαμερίσματα παραμένουν ιδιοκτησία του, δείχνουν τα ληξιαρχικά έγγραφα που εξασφάλισε το Politico.

Οι δύο μονάδες βρίσκονται σε ένα συγκρότημα που θωρακίζεται από μαύρες πύλες. Τα κουδούνια χωρίς όνομα προσφέρουν ελάχιστες ενδείξεις για το ποιος μένει μέσα. Ανάμεσα στα διαμερίσματα υπάρχει ένας καλά ποτισμένος κήπος, με πρόσβαση σε πολλές πισίνες. Το πρωί, τα κουνέλια τσιμπολογούν το τέλεια κομμένο γρασίδι και τα πουλιά κελαηδούν στα δέντρα.

Άλλα άτομα που έχουν ιδιοκτησία στη Μαρμπέγια είναι οι ηθοποιοί Χιου Γκραντ και Σον Κόνερι, ο τηλεσταρ Σάιμον Κάουελ και ο Ριφάατ αλ Άσαντ, θείος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Πούτιν είναι ιδιοκτήτης μιας βίλας στη γειτονική La Zagaleta, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Διαβάστε Επίσης

Τις τελευταίες δεκαετίες, η περιοχή έχει γίνει πόλος έλξης για τα ρωσικά χρήματα, σύμφωνα με τον Javier de Luis, εμπειρογνώμονα ακινήτων στη συνομοσπονδία της βάσης Οικολόγοι σε Δράση. Περίπου 3.000 Ρώσοι ζουν επίσημα στη Μαρμπέγια, είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Πολλοί Ρώσοι βάζουν τα χρήματά τους σε ακίνητα ως επένδυση. Αγοράζουν, πουλάνε - είναι μια πηγή εισοδήματος για αυτούς", είπε ο de Luis. Για όσους θέλουν να κρύψουν την πηγή των κεφαλαίων που αποκτήθηκαν παράνομα, η αγορά ακινήτων προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να τα καθαρίσουν. "Το ξέπλυμα χρήματος είναι το λάδι που λιπαίνει τα μηχανήματα", είπε.

Στη Μαρμπέγια, αυτό συμβαίνει κυρίως αγοράζοντας οικοδομικές άδειες για μεμονωμένα σπίτια ή μεγαλύτερα έργα όπως ξενοδοχεία και στη συνέχεια πουλώντας τα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, σύμφωνα με το Politico. Το διαμέρισμα που αγοράστηκε το 2014 θα μπορούσε να έχει ένα άλλο σημαντικό προνόμιο:

Από το 2013, η ισπανική νομοθεσία χορηγεί άδειες διαμονής σε όσους επενδύουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε ισπανικά ακίνητα. Αυτές οι αποκαλούμενες "χρυσές βίζες" προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση στα ταξίδια στις 27 χώρες της ζώνης Σένγκεν της ΕΕ και το δικαίωμα να υποβάλει κανείς τελικά αίτηση για μόνιμη διαμονή στην Ισπανία. Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να "αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους".

Επικίνδυνη επένδυση

Εάν οι Oτσερέτνι ήθελαν να ξεφορτωθούν την ακίνητη περιουσία τους στη Mαρμπέγια, θα είχαν έναν επιτακτικό λόγο να το κάνουν: Κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση στο διαμέρισμά τους και τα χρήματά τους εάν γίνουν στόχοι κυρώσεων της ΕΕ.

Από την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο, για τη διάδοση προπαγάνδας υπέρ του πολέμου ή για την παροχή πηγής εσόδων για την Κρέμλινο. Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία σε περίπου 1.400 άτομα και οντότητες, στις ΗΠΑ σχεδόν 2.500 και στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 1.600.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη συμφωνία για το ποιος ακριβώς θα πρέπει να γίνει στόχος. Μόνο 639 άτομα και οντότητες είχαν λάβει κυρώσεις και από τις τρεις χώρες έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το Brookings Sanctions Tracker, το οποίο παρακολουθεί τις κυρώσεις που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι δύο κόρες του Πούτιν και της Οτσερέτναγια, αλλά όχι οι Οτσερέτνι.

Η Οτσερέτναγια είναι στόχος κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέρος μιας προσπάθειας "να χτυπήσει το οικονομικό δίκτυο του Πούτιν, σφίγγοντας τον αντιπρόεδρο και τον στενό κύκλο του", αλλά η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αφήσει τόσο αυτήν όσο και τον σύζυγό της εκτός λίστας .

Για να τιμωρηθεί ένα άτομο από την ΕΕ, το όνομά του πρέπει να προβληθεί από μια εθνική κυβέρνηση και στη συνέχεια να συμφωνηθεί από κάθε χώρα της ΕΕ. Αρκετοί διπλωμάτες της ΕΕ είπαν στο POLITICO ότι δεν γνώριζαν ότι κάποια χώρα είχε προτείνει την επιβολή κυρώσεων στο ζεύγος Οτσερέτνι.

Η ΕΕ γνωρίζει ότι οι αποφάσεις της μπορούν να αντιμετωπίσουν νομικές προκλήσεις. Περίπου 70 ολιγάρχες και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της ΕΕ για να πάρουν πίσω τα περιουσιακά τους στοιχεία. Κάποιοι στο μεταξύ έχουν αποσυρθεί αθόρυβα από τη λίστα κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία ότι ο Oτσερέντι απέκτησαν παράνομα τον πλούτο και τις περιουσίες τους, αλλά η αξία της φαίνεται να ξεπερνά τις γνωστές πηγές εισοδήματός του. Και ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να παρουσιάσει μια πρόταση τον Ιούνιο που θα επιτρέψει στο μπλοκ να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα για διαφθορά. Αυτό θα διευκόλυνε τη στόχευση ατόμων που δεν συμβάλλουν άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ήδη, ομάδες όπως το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η κυβέρνηση της Ουκρανίας ζητούν επίσης να προστεθούν οι Ocheretnys στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ. "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κ. Oτσερέτναγια θα υποβληθεί σε κυρώσεις", δήλωσε ένας ουκρανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η... διακριτικότητα της Ελβετίας

Αν υπάρχει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν ζητούν εξηγήσεις, τουλάχιστον όχι ακόμα, είναι η Ελβετία. Το 2015, περίπου την ίδια περίοδο που παντρεύτηκε τη Λιουντμίλα, ο Αρτούρ αγόρασε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Νταβός, έδρα του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο ουσιαστικά απαγόρευσε τη ρωσική συμμετοχή ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει το Politico.

Διαφημισμένο κατά τη στιγμή της αγοράς για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα αυστηρό γκρι κτίριο σε απόσταση αναπνοής από μια όμορφη λίμνη και συνδέεται με υπόγειες σήραγγες με το πανύψηλο AlpenGold Hotel, δίνοντας στους ενοίκους του πρόσβαση στην πισίνα του ξενοδοχείου και το ιδιωτικό του δωμάτιο για την αποθήκευση εξοπλισμού σκι.

Όταν το επισκέφτηκε η αρθρογράφος του Politico το φθινόπωρο, το όνομα του Oτσερέτνι ήταν στο ταχυδρομικό κουτί και μια χούφτα γράμματα που απευθυνόταν σε αυτόν ήταν μέσα. Οι κάτοικοι της είπαν ότι στέλνει έναν δικηγόρο στις ετήσιες συνεδριάσεις των κτηρίων τους, έτσι δεν θα μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν αν τον συναντούσαν στο δρόμο.

Κανένας από τους δεκάδες γείτονες με τους οποίους μίλησε δεν εξέφρασε ανησυχία για τους δεσμούς του ιδιοκτήτη με τον Πούτιν ή την προέλευση του χρήματος. Το γεγονός ότι ο Oτσερέτνι μπόρεσε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στην Ελβετία είναι ασυνήθιστο. Οι ελβετικοί νόμοι περιορίζουν τους αλλοδαπούς από το να αγοράζουν σπίτια εκτός από περιορισμένες συνθήκες, όπως η αγορά μιας νέας κατασκευής ως εξοχικής κατοικίας, όπως φαίνεται να έκανε ο Oτσερέτντι, ή αν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται και ζουν στην Ελβετία.

Το πρόβλημα στην Ελβετία είναι ότι ο νόμος αφήνει σε μεγάλο βαθμό στους ιδιωτικούς φορείς να διασφαλίσουν την επιβολή των κανόνων σχετικά με τις αγορές, σύμφωνα με τη Maíra Martini, εμπειρογνώμονα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην οργάνωση παρακολούθησης της διαφθοράς Transparency International.

Η Martini είπε ότι είναι "πραγματικά κόκκινη σημαία" εάν ο επίσημος μισθός ενός ατόμου δεν ταιριάζει με τα χρήματα που έχει στους λογαριασμούς του. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημάνει συναγερμό στην περίπτωση του Oτσερέντι καθώς δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα διαμέρισμα και πολλά σπίτια με τις επιχειρήσεις που δηλώνει ότι λειτουργούν.

Το πρακτορείο που διαχειρίζεται τις πωλήσεις στο συγκρότημα διαμερισμάτων του Ocheretny, Guyan & Co, αρνήθηκε να σχολιάσει το αρχείο, αλλά ένας άλλος κτηματομεσίτης στο Νταβός, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος, είπε ότι τα πρακτορεία δεν διεξήγαγαν ελέγχους ιστορικού για το πώς αγόρασαν το ακίνητό τους ή από πού έπαιρναν τα χρήματά τους οι πελάτες.

Το κτηματολόγιο του δήμου, το οποίο παρακολουθεί ποιος κατέχει τι στην περιοχή, επίσης δεν διενεργεί ελέγχους από πού προέρχονται τα κεφάλαια ενός αγοραστή. Αυτό αφήνει τις διαδικασίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των τραπεζών – με αυτά που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλανθρωπικά ως μικτά αποτελέσματα.

Οι διακοπές στο Μπιαρίτζ

Δεν είναι όλοι στην Ευρώπη, ωστόσο, τόσο αδιάφοροι όσο οι Ελβετοί για τα ρωσικά χρήματα. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο του Oτσερέτνι είναι μια εκκεντρική βίλα αρ ντεκό, που ονομάζεται Villa Souzanna, περίπου 6 χιλιόμετρα από το θέρετρο Biarritz στη νοτιοδυτική ακτή των Βάσκων της Γαλλίας, μια περιοχή στην οποία η Λιουντμίλα και ο Πούτιν συνήθιζαν να κάνουν διακοπές πριν γίνει Πρόεδρος.

Η βίλα αγοράστηκε από τον Οτσερέττι το 2013 και διαθέτει μπροστινή βεράντα με κιονοστοιχία διακοσμημένη με ανάγλυφα. Η κοντινότερη παραλία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Η Villa Souzanna δεν είναι η μόνη ιδιοκτησία στην πόλη που συνδέεται με τον Ρώσο πρόεδρο. Το 2012, ο Kίριλ Σαμάνοφ, ο τότε σύζυγος της Κατερίνα Τιχόνοβα- της μικρότερης κόρης του Πούτιν και της Oτσερέτναγια- αγόρασε ένα σπίτι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με θέα στη θάλασσα.

Προτού η πανδημία του COVID δυσκολέψει τα ταξίδια, η κόρη του Πούτιν πήγαινε συχνά εκεί, σύμφωνα με έναν γείτονα. Μαζί με τα παιδιά της, κατέβαινε στο Μπιαρίτζ μια φορά το χρόνο για αρκετές εβδομάδες και έκανε μπάνιο στην παραλία ακριβώς κάτω από το σπίτι, είπε. Τα τρία παιδιά της συνοδεύονταν από τρεις σωματοφύλακες - οι οποίοι λειτουργούσαν περισσότερο σαν νταντάδες παρά σαν μυώδεις προστάτες. "Συμπεριφερόταν σαν μια κανονική μητέρα, περπατούσε στην παραλία, μαυρίζοντας", είπε η γειτόνισσα υπό όρους ανωνυμίας.

Η αγορά έγινε μέσω της εταιρίας ακινήτων Sci Atlantic. Το σπίτι εξακολουθεί να ανήκει στην εταιρεία, όπως δείχνουν τα αρχεία του POLITICO, αλλά έχει κατασχεθεί από τις γαλλικές αρχές μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στον Σαμάλοφ τον Απρίλιο. Ο Σαμάλοφ και η Tιχόνοβα χώρισαν το 2018.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ 30 Μαρ 2023 | 17:37

Ρωσία: O δημοσιογράφος της Wall Street Journal που τον έριξαν στη φυλακή ως κατάσκοπο - Τα άπταιστα ρωσικά και η... Wagner

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal συνελήφθη στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ 30 Μαρ 2023 | 13:35

Ελβετία: Ένοχοι τέσσερις τραπεζίτες που βοήθησαν το "πορτοφόλι του Πούτιν" να μεταφέρει χρήματα

Στους τέσσερις που βοήθησαν τον φίλο του Πούτιν επιβλήθηκε ποινή προστίμου με αναστολή συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ INTERFAX 30 Μαρ 2023 | 11:22

Οι Ρώσοι συνέλαβαν τον ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα - Ως ύποπτο για κατασκοπεία

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα, Ίβαν Γκερσκόβιτς, συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων από την FSB.

ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 30 Μαρ 2023 | 08:05

Ερντογάν: Ενδεχόμενη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία τον επόμενο μήνα

Ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα την Τουρκία με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου (27 Απριλίου), είπε ο Ερντογάν.

ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 29 Μαρ 2023 | 21:20

"Μπαμπά, είσαι ο ήρωας μου" γράφει η 13χρονη Μαρία στον πατέρα της που καταδικάστηκε για "δυσφήμηση του στρατού"

Η περίπτωση του Αλεξέι Μοσκαλιόφ, 54 ετών, ο οποίος χωρίστηκε από την κόρη του, τη Μαρία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία

ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ 27 Μαρ 2023 | 11:54

Η Ρωσία ενδέχεται να ζητήσει αποζημιώσεις για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν εκρήξεις στους δύο αγωγούς που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 26 Μαρ 2023 | 19:35

Διεθνής ανησυχία για πυρηνικά στη Λευκορωσία - Ρίχνουν τους τόνους οι ΗΠΑ: Δεν έχουμε "καμία ένδειξη"

Το Κίεβο ζητεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις.

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" 25 Μαρ 2023 | 20:49

Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Η συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο επιτεύχθηκε, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος ανησυχεί. Αναπτύσσονται πυρηνικά στη Λευκορωσία.

ΤΟ ΔΠΔ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΙΣ "ΑΠΕΙΛΕΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ 23 Μαρ 2023 | 11:33

Απειλεί ο Μεντβέντεφ: Ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν θα αποτελούσε "κήρυξη πολέμου"

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συνηθίζει τις ηχηρές δηλώσεις, αναφερόμενος στο ένταλμα εις βάρος του Πούτιν, έκανε λόγο για "κήρυξη πολέμου".

ΠΟΛΕΜΟΣ 23 Μαρ 2023 | 00:06

Ουκρανία: 14 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις - Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι που το χαρακτήρισε "πόλη ηρώων"

Ο πρόεδρος Ζελένσκι απένειμε στον δήμαρχο Ιχόρ Τερέχοφ πλακέτα στην οποία αναγράφεται "Ηρωική Πόλη της Ουκρανίας".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Μαρ 2023 | 22:26

Αποκάλυψη: Νέο κατασκοπικό θρίλερ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας - Συνελήφθησαν Ρώσοι πράκτορες σε παλιά στρατιωτική εγκατάσταση

Τον Αύγουστο του 2022 οι διωκτικές αρχές της Αλβανίας συνέλαβαν δύο υπηκόους Ρωσίας και έναν νεαρό Ουκρανό για κατασκοπεία σε μια παλιά στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Γκραμς

ΜΕΣΩ TWITTER 22 Μαρ 2023 | 19:50

NATO: Βίντεο "μήνυμα" για τη... Ρωσία με μαχητικά που συνοδεύουν αμερικανικό βομβαρδιστικό

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, δημοσίευσε βίντεο, με μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία να συνοδεύουν ένα βομβαρδιστικό B-52 των ΗΠΑ.