Follow us

Δραματική πρόβλεψη Bloomberg: Σε 7 χρόνια η επιστροφή στην κανονικότητα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εμβολιασμού

Επιστροφή στην κανονικότητα σε 7 χρόνια προβλέπει το πρακτορείο Bloomberg με βάση το ρυθμό εμβολιασμών για τον κορονοϊό

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Blommberg για την επιστροφή στην κανονικότητα καθώς κατατοπίζει χρονικά την έξοδο από την πανδημία σε 7 χρόνια, σε περίπτωση που συνεχιστεί ο σημερινός αργός ρυθμός χορήγησης των εμβολίων για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο.

Δραματική πρόβλεψη Bloomberg: Σε 7 χρόνια η επιστροφή στην κανονικότητα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εμβολιασμού

Οι προβλέψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου βασίζονται σε μια βάση δεδομένων που έχει δημιουργήσει, το επονομαζόμενο Vaccine Tracker του Bloomberg. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει, αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερες από 119 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό, αριθμός που απέχει κατά πολύ από τον παγκόσμιο πληθυσμό που ξεπερνά τα 7,5 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως ο Άντονι Φάουτσι, έχουν εκφράσει την εκτίμηση πως είναι αναγκαίο να εμβολιαστεί ένα ποσοστό από 70% έως 85% του παγκόσμιου πληθυσμού ώστε να επανέλθει η ανθρωπότητα σε μια φυσιολογική καθημερινότητα. Ο στόχος αυτός, δεν είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Bloomberg, σε κάποιες χώρες οι εμβολιασμοί γίνονται ταχύτερα ενώ σε άλλες οι εκστρατείες εμβολιασμού δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Σε κάποιες χώρες σημειώνεται ταχύτερη πρόοδος, όπως το Ισραήλ που είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο και το οποίο έχεις ως στόχο να φτάσει σε δύο μήνες να έχει εμβολιάσει το 75% του πληθυσμού του. Οι ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν σε αυτό το ποσοστό τέλος του χρονου ή αρχές του επόμενου.

Bloomberg

Οι εκστρατείες εμβολιασμού έχουν ξεκινήσει μόνο στο 1/3 των χωρών

Στον Καναδά για παράδειγμα, ο ρυθμός μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις καθυστερήσεις που ανακοίνωσαν οι παρασκευάστριες εταιρίες, με αποτέλεσμα με τα σημερινά δεδομένα να υπολογίζεται πως η χώρα χρειάζεται δέκα χρόνια για να φτάσει στο 75%. Μάλιστα σε άλλες, χώρες τα προγράμματα εμβολιασμού δεν έχουν εκκινήσει ακόμα. Υπολογίζεται μάλιστα, πως μόνο το 1/3 των χωρών έχει ξεκινήσει τη χορήγηση εμβολίων στους πολίτες τους.

Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τους εμβολιασμούς να γίνονται ταχύτερα στις πλουσιότερες χώρες της Δύσης, το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπολογίζει ότι η ανθρωπότητα θα χρειαστεί εφτά χρόνια, με τον τρέχοντα ρυθμό, για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Η βάση δεδομένων του Bloomberg καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα υπολογίζοντας τον κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί θα μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθεί ο στόχος του 75%.

Παράλληλα ο δείκτης λαμβάνει ως εμβολιασμένο ένα άτομο στο οποίο έχουν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις, καθώς τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής χρειάζονται και τις δύο για να χαρακτηριστούν δραστικά. Όπως τονίζεται όμως, αναμένονται και τα αποτελέσματα ερευνών που εξετάζουν ποια εμβόλια μπορεί να είναι δραστικά από την πρώτη δόση, όπως αυτό της Johnson & Johnson που είναι υπό έγκριση.

εμβόλιο κορονοϊός

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 100 συμφωνίες που αφορούν παραγγελίες περισσότερες από 8,5 δισεκατομμύρια δόσεις των εμβολίων. Συνεπώς, ο ρυθμός των εμβολιασμών αναμένεται να αυξηθεί καθώς μερικοί από τους μεγαλύτερους κόμβους παραγωγής εμβολίων στον κόσμο που βρίσκονται στην Ινδία και το Μεξικό ξεκινούν τώρα την παραγωγή. Με τα σημερινά δεδομένα ωστόσο, η επαναφορά σε μια φυσιολογική καθημερινότητα φαντάζει ακόμα μακρινή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 30 Σεπ 2022 | 10:56

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για Ομικρον 4 & 5 - Σε ποιους συστήνεται

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση.

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "MINISTER DEATH" 29 Σεπ 2022 | 17:01

Σκληρή επίθεση Πολάκη σε Πλεύρη: Βαρκάρη του Αχέροντα έπρεπε να σε λένε - Η μελέτη Λύτρα ξεβράκωσε την κυβέρνηση

Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης - Μίλησε για ποινικές ευθύνες Πλεύρη και Ειδικό Δικαστήριο.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ 29 Σεπ 2022 | 11:11

Σύγκρουση στη Βουλή για την μελέτη Λύτρα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Σε πλήρη εξέλιξη η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την μελέτη Λύτρα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 29 Σεπ 2022 | 10:16

Πώς άλλαξε η πανδημία τον χαρακτήρα μας - Γίναμε εσωστρεφείς, νευρωτικοί και αντικοινωνικοί

Εν καιρώ πανδημίας η μέση προσωπικότητα άλλαξε όσο θα άλλαζε μέσα σε μια κανονική - χωρίς κορονοϊό - δεκαετία.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗ 29 Σεπ 2022 | 08:46

Κορονοϊός: Πώς σχετίζονται τα εμβόλια με την αλλαγή της γυναικείας περιόδου

Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και στον έμμηνο κύκλο για τις γυναίκες.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ 29 Σεπ 2022 | 07:36

Κορονοϊός: Αναψε φωτιές η μελέτη Λύτρα για τους νεκρούς και τις ΜΕΘ - Πολιτική και επιστημονική κόντρα

Η μελέτη καταλήγει στο ότι σχεδόν όλοι όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ τελικά έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους (1.084 ασθενείς, δηλαδή ποσοστό 97,7%) έναντι 72,7% (9.382 ασθενείς) μεταξύ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Η ΔΗΛΩΣΗ 28 Σεπ 2022 | 17:32

Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα: "Καλύπτει απόλυτα τον Πολάκη στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις"

"Φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη" αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 28 Σεπ 2022 | 15:35

Τσίπρας: Εκτός ΜΕΘ δεν σώθηκε σχεδόν κανείς – Θα ζητήσει μια συγνώμη ο πρωθυπουργός;

Ανάρτηση στο Twitter για το θέμα των ΜΕΘ έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ» 28 Σεπ 2022 | 14:02

Οικονόμου για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση - Ούτε φοβομάστε, ούτε τρομοκρατούμαστε

Για το ενδεχόμενο συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πράγα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ 28 Σεπ 2022 | 11:37

Παγώνη για μελέτη Λύτρα: Εμείς δίνουμε έμφαση στα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία [βίντεο]

Η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας την μελέτη Λύτρα για την υψηλή θνητότητα για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, δήλωσε πως δίνει έμφαση στα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ 28 Σεπ 2022 | 11:12

Καμπανάκι επιστημόνων για νέα κύματα κορονοϊού: Με βεβαιότητα κάτι έρχεται

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο μαζικό κύμα κορονοϊού λόγω των υποπαραλλαγών της Ομικρον

«ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ, ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ» 28 Σεπ 2022 | 10:43

Αμετανόητος ο Πολάκης, ειρωνεύεται την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορονοϊό: "Δεν πέτυχε..."

Ο κ. Πολάκης, σε ένα νέο αντιεμβολιαστικό παραλήρημα, αναρωτιέται γιατί κάποιος πρέπει να νοσεί βαριά αφού έχει ήδη εμβολιαστεί, μιας και το εμβόλιο "είναι τρομερά αποτελεσματικό".

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 28 Σεπ 2022 | 09:42

Φτιάχνουν το πρώτο τεστ αίματος που θα προβλέπει ποιος θα πάθει long Covid-19

Στη Βρετανία ανπτύσσεται το πρώτο αιματολογικό τεστ το οποίο θα προβλέπει ποιος είναι πιθανό να πάθει μακρά Covid-19.