Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί στο κέντρο της Νέας Υόρκης που είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Τι έκανε; Όταν το αυτοκίνητό του βρέθηκε για λίγο μπλοκαρισμένο σε μία διασταύρωση από την αστυνομία εξαιτίας της διερχόμενης αυτοκινητοπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του και κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αμερικανό ομόλογό του, για να διευθετήσει την κατάσταση.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, όπου αναγνώρισε επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης, ο Εμανουέλ Μακρόν πιθανότατα δεν περίμενε να χρειαστεί να περπατήσει μέχρι τη γαλλική πρεσβεία.
"Περιμένω στον δρόμο αυτή τη στιγμή γιατί όλα είναι μπλοκαρισμένα εξαιτίας σας"
Ο αρχηγός του κράτους βρέθηκε κολλημένος σε μια διασταύρωση... από την προεδρική αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. "Λυπάμαι, κύριε Πρόεδρε, όλα είναι μπλοκαρισμένα αυτή τη στιγμή", του είπε ένας εμφανώς αμήχανος αστυνομικός σε βίντεο που μεταδόθηκαν από το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Brut.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του για να προσπαθήσει να τον... ξεμπλοκάρει.
"Πώς είστε; Μαντέψτε! Περιμένω στον δρόμο αυτή τη στιγμή γιατί όλα είναι μπλοκαρισμένα εξαιτίας σας", ακούγεται να λέει ο Μακρόν στον Τραμπ αστειευόμενος. Η τηλεφωνική του παρέμβαση όμως, δεν φάνηκε να είχε αποτέλεσμα καθώς τελικά, έφτασε στον προορισμό του με τα πόδια.
Περπατώντας στους νεοϋορκέζικους δρόμους, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειχνε πολύ ευδιάθετος και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με περαστικούς.
Μόνο σε μια στιγμή, όταν ένας άνδρας, που τον φωτογράφιζαν μαζί του, έκανε μια γρήγορη κίνηση και τον φίλησε στο κεφάλι, ο Γάλλος πρόεδρος στράφηκε προς τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς για να τους πει: "Όλα καλά. Μην ανησυχείτε". Και συνέχισε να περπατά.