
Φρίκη πίσω από κλειστές πόρτες είναι η φράση που περιγράφει, για τους κατοίκους μιας εργατικής πολυκατοικίας στη Νορμανδία, την τραγωδία που αποκαλύφθηκε με θύμα ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών.
Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να επέμβουν σε διαμέρισμα εργατικής πολυκατοικίας στην πόλη Καν, πρωτεύουσα της Νομαρχίας Καλβαντός, βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα. Ήταν η σορός ενός βρέφους σε αποσύνθεση κρυμμένη κάτω από πολλά σκεπάσματα σε ένα δωμάτιο, στο οποίο είχαν μονώσει με υφάσματα το άνοιγμα της πόρτας για να περιοριστεί η δυσάρεστη οσμή. Το βρέφος είχε πεθάνει περίπου στις 15 Μαρτίου συνέπεια βίαιων χτυπημάτων από τον 25χρονο πατέρα του.
Το παζλ μιας εικόνας ακραίας ενδοοικογενειακής βίας συντίθεται από τις μαρτυρίες των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας αλλά και από την κατάθεση της μητέρας του βρέφους, ήταν εκείνη η οποία δεν άντεξε και ζήτησε βοήθεια.
Δράστης ο 25χρονος πατέρας
Ο 25χρονος που έχει συλληφθεί ως δράστης της ανθρωποκτονίας του βρέφους είχε βγει από τη φυλακή πριν από περίπου ένα έτος. Η σύντροφός του, μόλις 21 ετών, και μητέρα ήδη ενός μικρού αγοριού 3,5 ετών, γέννησε στα τέλη του 2023 το δεύτερο παιδάκι του ζευγαριού. Ζώντας υπό το κράτος του τρόμου που της επέβαλε ο αλκοολικός σύντροφός της με την κακοποιητική και βίαιη συμπεριφορά του, η νεαρή μητέρα είχε μάθει να υποτάσσεται σε ό,τι της ζητούσε.

Ακόμα και να συνεργαστεί μαζί του για να αποκρύψουν τον θάνατο του μωρού τους. Τρεις εβδομάδες μετά, η 21 ετών μητέρα μίλησε στους γονείς της και κάλεσε την αστυνομία. Στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο διαμέρισμα της φρίκης δήλωσε ότι ο σύντροφός της την χτυπούσε συστηματικά.
Οι γείτονες περιγράφουν έναν νέο άνδρα με εκρηκτική συμπεριφορά και συνεχείς φωνές και τσακωμούς να ακούγονται από το διαμέρισμα. Παραδόξως, όταν επί πολλές μέρες δεν έβλεπαν το βρέφος κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν ρώτησε πού είχε πάει το νεογέννητο μωρό της οικογένειας.
Le père du nourrisson retrouvé mort jeudi dans un appartement de Caen a été mis en examen pour "meurtre sur mineur de quinze ans", et la mère pour "recel de cadavre", a annoncé ce samedi le parquet de Caenhttps://t.co/CMTSAEDxnk
— Le Parisien (@le_Parisien) April 6, 2024
Η εισαγγελία της νορμανδικής πόλης έχει απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία ανηλίκου στον 25χρονο και για απόκρυψη πτώματος στην 21 ετών μητέρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr