X

Η στιγμή που ο πράκτορας της ICE φεύγει ατάραχος κοιτάζοντας το κινητό του, μετά τον πυροβολισμό της 37χρονης

Στα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί, ο πράκτορας εμφανίζεται να απομακρύνεται από το όχημα, διατηρώντας ψύχραιμη στάση και κοιτάζοντας το κινητό του τηλέφωνο.

Γράφει: TheToc team

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καταγράφει τις στιγμές μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της 37χρονης στη Μινεάπολη, με το οπτικό υλικό να εστιάζει στον ομοσπονδιακό πράκτορα της ICE που φέρεται να άνοιξε πυρ.

Στα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, ο πράκτορας εμφανίζεται να απομακρύνεται από το όχημα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, διατηρώντας ψύχραιμη στάση και κοιτάζοντας το κινητό του τηλέφωνο. Λίγο αργότερα, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί από το σημείο, φαίνεται να δίνει οδηγίες σε συναδέλφους του.

Την ίδια στιγμή, στο βίντεο ακούγεται μία γυναίκα να του φωνάζει "τι έκανες; ντροπή σου".

Το χρονικό

Η Ρενέ Νικόλ Γκουντ, κάτοικος Μινεάπολις, μητέρα τριών παιδιών, οδηγούσε το μπορντό SUV αυτοκίνητό της μάρκας Honda όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) και έπεσε νεκρή. Κατά την επίσημη εκδοχή της ICE, της είχαν ζητήσει να βγει από το όχημά της, και ο πράκτορας την πυροβόλησε την ώρα που η οδηγός έβαλε μπροστά το όχημα της και προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ICE στην 34η Οδό και τη Λεωφόρο Πόρτλαντ όπου είχε ξεσπάσει ένταση μεταξύ ομοσπονδιακών πρακτόρων και πολιτών που αντιδρούσαν στις πρωτοφανούς έκτασης και σφοδρότητας επιχειρήσεις επιβολής του νόμου της υπηρεσίας ICE στις Δίδυμες Πόλεις.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο πράκτορας της ειδικής υπηρεσίας πυροβολεί τρεις φορές στοχεύοντας στο παράθυρο της οδηγού του SUV.

Και εδώ, υπό μία άλλη γωνία, φαίνεται ότι η οδηγός δεν επιχείρησε να χτυπήσει ειδικό πράκτορα της υπηρεσίας ICE με το αυτοκίνητό της.

Το αιματηρό περιστατικό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις μερίδας κατοίκων της Μινεάπολης που συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της πόλης ζητώντας να φύγει η υπηρεσία ICE από την πόλη τους.

Διαβάστε Επίσης