Κραυγή απελπισίας για την εφιαλτική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης που βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα υπό πολιορκία και δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα, στέλνει μια νέα γυναίκα που κατάφερε να φύγει.
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 27χρονης Βικτόριας που κατάφερε να διαφύγει και λέει ότι γνωρίζει "τουλάχιστον τρία παιδιά που πέθαναν από αφύδατωση"
Η 27χρονη Βικτόρια, η οποία κατάφερε να φύγει και να γλιτώσει από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, μίλησε στην εκπομπή Live Breakfast του BBC, για το πώς άφησε πίσω της την οικογένεια και βρήκε καταφύγιο σε ένα χωριό σε απόσταση περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της.
🗣 'It's the 21st century, children are dying from dehydration in my city.'
— BBC Radio 5 Live (@bbc5live) March 22, 2022
🇺🇦 Victoria has just escaped Mariupol, she told @RachelBurden about the conditions she left behind.
🎧 Listen @BBCSounds 📲
"Η πόλη μου έχει καταστραφεί εντελώς", λέει, με τη φωνή της να τρέμει καθώς περιγράφει ακούγοντας τους καθημερινούς βομβαρδισμούς των ρωσικών επιθέσεων.
"Οι άνθρωποι μένουν στο υπόγειο, αλλά αυτό δεν είναι ασφαλές. Βομβαρδίζουν τόσο σκληρά τα υπόγεια καταφύγια που καταστρέφονται."
Η νεαρή γυναίκα επιβεβαιώνει αυτό που μεταδίδεται εδώ και μέρες: ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό.

"Τρία παιδιά που ξέρω πέθαναν από αφυδάτωση. Είμαστε στον 21ο αιώνα και παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου. Πεθαίνουν από την πείνα τώρα." Η Βιρκότια προσθέτει ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει άλλα μέλη της οικογένειας να φύγουν από τη Μαριούπολη και τώρα αισθάνεται απελπισμένη".
"Θα μείνω στην Ουκρανία και θα προσπαθήσω να σώσω την οικογένειά μου στη Μαριούπολη. Η Μαριούπολη είναι η ζωή μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να φύγω από την πόλη μου, τη χώρα μου λόγω της Ρωσίας".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr