Όταν ο διάσημος Τούρκος ψήστης, που έγινε σταρ για τον τρόπο που ρίχνει χοντρό αλάτι στις μπριζόλες αφού προηγουμένως τις τυλίξει σε φύλλα χρυσού, έκανε την τελευταία του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram σίγουρα θα περίμενε και κάποιες αντιδράσεις. Αυτό που έχει συμβεί όμως, είναι κόλαφος.
Το πρώτο σχόλιο που διαβάζουμε κάτω από την ανάρτηση που δεν είναι τίποτε άλλο από την απόδειξη της ταμειακής μηχανής από το εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι με την οποία αποδεικνύονται τα αστρονομικά ποσά που δαπανήθηκαν για ένα γεύμα, είναι ιδιαίτερα αιχμηρό κυρίως για αυτούς που απολαμβάνουν τέτοιου είδους γεύματα:
"Ακόμα κι αν δουλέψει μια ζωή κάποιος δεν μπορεί να κερδίσει αυτά τα χρήματα. Αυτό το γεύμα δεν θα σε κάνει αθάνατο. Μόνο κάποιος που κλέβει τα δικαιώματα των άλλων μπορεί να φάει αυτό το γελοίο φαγητό".

"Μόνο εγωισμός και τρέλα", σχολιάζει κάποιος άλλος για το γεύμα που ξεπέρασε τις 160 χιλιάδες ευρώ - ή 615.000 ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - ενώ μόνο μία μπριζόλα τιμάται πάνω από χίλια ευρώ. Για το συγκεκριμένο γεύμα, πάνω από 130.000 ευρώ κόστισε το κρασί - που τουλάχιστον ήταν από Château Pétrus και πάνω - που κατανάλωσαν οι πελάτες του Τούρκου επιχειρηματία. Για να μας είναι σαφές πόσο πλήρωσε ο καθένας από τους 14 της παρέας που πλήρωσε τον επίμαχο λογαριασμό αρκεί μια μετατροπή: 43.933 ντιράμ το άτομο ισοδυναμούν με 11.545 ευρώ, πάντα κατ' άτομο.
O Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστότερος ως Salt Bae, είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Nusr-Et Steakhouse στο Άμπου Ντάμπι.
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο λοιπόν, ο ο influencer chef χρεώνει τέσσερις μερίδες τηγανιτές πατάτες 180 ντιράμ ή 47 ευρώ και 5.850 ή 1.537 ευρώ για έναν μπακλαβά καλυμμένο με φύλλα χρυσού.
Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι πελάτες ήπιαν καλά. Κατανάλωσαν πέντε μπουκάλια γαλλικό, κόκκινο κρασί Château Pétrus, με κόστος 325.000 ντιράμ ή 85.400 ευρώ, δύο μπουκάλια Château Pétrus του 2009 Louis XIII που κόστισαν 200.000 ντιράμ ή 52.560 ευρώ και ένα μπουκάλι (£ 45.661) και ένα μπουκάλι Château Margaux προς 15.500 ή 4.000 ευρώ.
Για ένα μόνο μπουκάλι μπίρα Heineken, ο Salt Bae χρεώνει 55 ντιράμ (14,5 ευρώ), ένα negroni κόστιζε 75 ντιράμ (19,70) και τέσσερα virgin mojito κόστιζαν 180 ντιράμ (47 ευρώ).
Αν ποτέ βρεθεί κανείς στο Nusr-Et Steakhouse ίσως το μόνο που μπορεί να παραγγείλει με ασφάλεια είναι ένα μπουκάλι νερό προς 10 ευρώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr