Νέο βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα αποκαλύπτει το τεράστιο θράσος των ληστών. Στα νέα πλάνα βλέπουμε τους άνδρες που φέρονται να είναι οι ληστές του Μουσείου του Λούβρου, με απίστευτη ηρεμία και απόλυτη ακρίβεια, να ολοκληρώνουν την επιχείρησή τους βγάζοντας τα πολύτιμα κοσμήματα από το σπασμένο παράθυρο έξω από το οποίο είχαν στήσει τη σκάλα του ανυψωτικού. Και όλα αυτά, ενώ ήταν πρωί Κυριακής με κίνηση στην καρδιά του Παρισιού, δίπλα στον Σηκουάνα.
Στο παρακάτω βίντεο δύο άνδρες, ο ένας με κουκούλα και φωσφοριζέ γιλέκο και ο άλλος μαυροφορεμένος και με κράνος μηχανής, φαίνονται να εγκαταλείπουν βιαστικά το μουσείο με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο πιθανώς μέσα από το μουσείο, θα πρόκειται για σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο από τη στιγμή της απόδρασής τους.
🇫🇷 FLASH | De nouvelles images révèlent le sang-froid et la facilité avec lesquels les malfaiteurs du Louvre ont opéré leur vol en plein jour.pic.twitter.com/jS2gXtHmL4
— AlertesInfos (@AlertesInfos) October 22, 2025
Πώς έγινε η ληστεία μέσα επτά λεπτά
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να αρπάξουν εννέα κοσμήματα -το ένα τους έπεσε- του Γαλλικού Στέμματος και να εξαφανιστούν, έφτασαν την Κυριακή (19/10) στο μουσείο στις 9.30, μισή ώρα αφότου το Μουσείο του Λούβρου είχε ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.
Προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες δύο από τους δράστες, με κίτρινα και πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκα, έφτασαν στο σημείο με γερανοφόρο όχημα και οι άλλοι δύο έφτασαν με σκούτερ.
Δύο εξ αυτών ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, χρησιμοποιώντας γερανοφόρο όχημα και αφού έκοψαν τα κάγκελα των παραθύρων μπήκαν στην αίθουσα της γκαλερί Απόλλων και αφαίρεσαν τα κοσμήματα σπάζοντας δύο προθήκες.
🇫🇷 How it happened: Thieves steal French crown jewels from Louvre
— AFP News Agency (@AFP) October 22, 2025
Thieves raided Paris's Louvre museum in broad daylight on October 19, taking just eight minutes to grab some of France's priceless crown jewels. Here’s how the events unfolded. #AFPVertical pic.twitter.com/vESElRWfDw
Εκείνη την ώρα φύλακες του μουσείου τους αντιλήφθηκαν και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Οι ληστές, όμως, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους – τους απείλησαν με τα αιχμηρά εργαλεία που κρατούσαν.
Στις 09:37 οι φύλακες χτύπησαν τον συναγερμό. Το επόμενο λεπτό, οι δύο δράστες βγήκαν από το παράθυρο και κατέβηκαν με το γερανοφόρο όχημα.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη διαφυγή τους ενώ στο σημείο βρέθηκαν δύο ηλεκτρικοί τροχοί, ένα φλογοβόλο, μία κουβέρτα, γάντια και ασύρματος.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα του Παρισιού, οι τέσσερις δράστες ίσως έδρασαν υπό τις εντολές κάποιας εγκληματικής οργάνωσης ή ήθελαν τους πολύτιμους λίθους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr