Δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τη Βρετανία, εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Page Six, ο Αμπράμοβιτς παρακαλάει φίλους του στο Χόλιγουντ αλλά και ισχυρούς χρηματιστές, να του δανείσουν ένα εκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα για όσο διάστημα τα περιουσιακά του στοιχεία παραμένουν παγωμένα.
Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει ανάγκη από τουλάχιστον 750.000 δολάρια για να πληρώνει μισθούς, μεταξύ άλλων των πληρωμάτων των πολυτελών γιοτ του. Όπως αναφέρεται, είναι καλοπληρωτής και ποτέ δεν καθυστερούσε τις αμοιβές των ανθρώπων που εργάζονται για αυτόν.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πάντως, ότι παρότι έχει πολύ μεγάλο κύκλο και στα πάρτι του φιλοξενούσε αμέτρητους καλεσμένους που απολάμβαναν την χλιδή των γιοτ και των επαυλεών του, τώρα δεν βρίσκει εύκολα πρόθυμους να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση.
Το γεγονός ότι αποδεδειγμένα έχει έναν ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δεν φαίνεται να λειτουργεί ως εγγύηση, ότι σύντομα θα είναι σε θέση να τα επιστρέψει.
Γιατί οι φίλοι του διαστάζουν να του δώσουν δανεικά;
Τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς που έχουν "παγώσει" περιλαμβάνουν τζετ, ελικόπτερα, πολυτελή αυτοκίνητα, γιοτ και επαύλεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ένας λόγος για τον οποίο εμφανίζονται διστακτικοί στενοί φίλοι του, είναι ότι υπό το καθεστώς των σκληρών οικονομικών κυρώσεων, ανησυχούν μήπως υπάρξουν επιπτώσεις και για τους ίδιους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Για κάποιους άλλους, που δεν κατονομάζονται, υπάρχει, όπως γράφει η Page Six, πρόβλημα ρευστότητας.
Μεταξύ των ανθρώπων του κύκλου του που έχει απευθυνθεί για χρήματα είναι και μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ.
Η περιουσία του Αμπράμοβιτς υπολογίστηκε στις αρχές Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στα 14,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο μύθος που περιβάλει τον 55χρονο Αμπράμοβιτς, τον θέλει να έχει αποκτήσει την τεράστια περιουσία του, μέσα από χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων στη Ρωσία και απάτες που του επέτρεψαν να αποκτήσει συμβόλαια τεράστιας αξίας έναντι ευτελούς τιμήματος. Σχετικές αποκαλύψεις έκανε το BBC παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για τις απάτες Αμπράμοβιτς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr