
Ξαφνικά το μεσημέρι, εκεί που τα εκλογικά τμήματα στη Μόσχα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας ήταν άδεια, άρχισαν να γεμίζουν με κόσμο. Ξαφνικά άρχισαν να σχηματίζονται μεγάλες ουρές από ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις "προεδρικές εκλογές" της Ρωσίας. Ηταν ο τρόπος να στείλουν ένα μήνυμα στον Βλαδίμιρο Πούτιν, ότι η δήθεν δημοκρατική του εκλογή στην προεδρία, είναι ένα παραμύθι. Και ήταν το τελευταίο σχέδιο του Ναβάλνι, θέλοντας να αμφισβητήσει την απόλυτη εξουσία του μετασοβιετικού Τσάρου.

Το σχέδιο το είχε ονομάσει ο Ναβάλνι- πριν δολοφονηθεί στις φυλακές από το καθεστώς Πούτιν- "Μεσημέρι εναντίον του Πούτιν" και προέβλεπε ακριβώς αυτό που συνέβη. Να σχηματιστούν ουρές στα εκλογικά τμήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, ώστε να αμφισβητηθεί η δήθεν λαϊκή υποστήριξη στον κ. Πούτιν.
Και αυτό ακριβώς συνέβη, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς έστειλε σε εκατομμύρια παραλήπτες το τελευταίο διάστημα, γραπτές προειδοποιήσεις να μην μετάσχουν σε εξτρεμιστικές ενέργειες και παρά το γεγονός ότι η καταστολή έχει γίνει ακόμα πιο έντονη από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία. Ουρές έχουν σχηματιστεί και στην Αγία Πετρούπολη, γράφει η Washington Post , και στην πόλη Τόμσκ αλλά και το Νοβοσιμίρσκ.
Αυτό φαίνεται να ήταν το τελευταίο σχέδιο του Νοβάλνι και φαίνεται να πέτυχε, ενώ πληροφορίες των δυτικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για φωτογραφίες που ποστάρουν οι Ρώσοι με τα συνθήματα που γράφουν στα ψηφοδέλτιά τους: Ο Ναβάλνι είναι ο πρόεδρός μας, Όχι στον πόλεμο, Πούτιν δολοφόνε.

Ο Πούτιν έχει βρει τρόπο να παραμείνει στην εξουσία είτε αλλάζοντας ρόλους με συνεργάτες του,, είτε επιμηκύνοντας το χρονικό όριο του κάθε αξιώματος, αλλά κυρίως επιβάλλοντας την σιωπή και καταδιώκοντας ανηλεώς κάθε αντίπαλο. Οι αντίπαλοι του καθεστώτος είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε είναι νεκροί και τα media είναι απολύτως υποδουλωμένα στην εξουσία. Οσοι δημοσιογράφοι τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στον Πούτιν, είτε εξοντώθηκαν, είτε πήγαν φυλακή, είτε αναγκάστηκαν να εξοριστούν. Την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος της Ρωσίας για το οποίο υποτίθεται ότι ψηφίζουν σήμερα οι Ρώσοι, εμποδίστηκαν να θέσουν υποψηφιότητα.
Το βράδυ θα ανακοινωθεί φυσικά η επανεκλογή του Βλαδίμιρου Πούτιν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr