Με αφορμή τη συνάντηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βασιλιά Κάρολο, οι παρελθοντικές φωτογραφίες του Βρετανού μονάρχη στο Οβάλ Γραφείο κάνουν το γύρο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, υπενθυμίζοντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ το 1970.
Ο 21 ετών τότε πρίγκιπας Κάρολος συνάντησε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον σε ένα Οβάλ Γραφείο που διέφερε σημαντικά, αποπνέοντας μία αίσθηση θεσμικής αυστηρότητας και λειτουργικής λιτότητας. Ο Νίξον είχε επιλέξει έναν τολμηρό συνδυασμό μπλε και χρυσού για το χαλί και τις κουρτίνες, χρώματα που κυριαρχούσαν στον χώρο κατά τη συνάντηση με τον Κάρολο.
To 1981, στη συνάντηση του Καρόλου με τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, το Οβάλ Γραφείο είχε αποκτήσει μια πιο "ζεστή" ατμόσφαιρα, με το χαρακτηριστικό χαλί με ακτίνες ήλιου και σύμβολα ειρήνης, διατηρώντας ωστόσο τον συγκρατημένο του χαρακτήρα.
Το 2015, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε τον Κάρολο στο Οβάλ Γραφείο, ο χώρος συνδύαζε ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη διακόσμηση.
Ο Τραμπ πάντως, στην δεύτερη θητεία του, έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες αισθητικές παρεμβάσεις στο Οβάλ Γραφείο, υιοθετώντας μια πιο επιβλητική διακόσμηση όπως πρκύπτει από τις πρόσφατες φωτογραφίες της συνάντησης. Χρυσές λεπτομέρειες και πίνακες